Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Koninginnedag in Midden-Delfland 2012
=> Originele pagina.

Zonnige Koninginnedag in Midden-Delfland

30 april 2012. Precies tussen twee depressies met veel regen in scheen het oranje-zonnetje overdadig en kon iedereen genieten van Koninginnedag 2012. In Midden-Delfland waren er vooral de gebruikelijke activiteiten. Grote drukte was er in Maasland en Schipluiden; Den Hoorn vierde de feestdag kleiner op het plein voor de bibliotheek.

Voorafgaand aan koninginnedag daalde de lintjesregen neer op vijf personen, die van burgmeester Rodenburg een onderscheiding kregen opgespeld. 

In Schipluiden was de aubade voor het oude gemeentehuis met daarna de festiviteiten achter dit gebouw. Een bezoekje van het harmonieorkest aan de bewoners van Akkerleven werd bijzonder gewaardeerd. Er was veel belangstelling voor de kinderspelen en de verkopers van de rommelmarkt hadden in ieder geval veel kijkers (of het met de verkoop goed ging is onbekend). In de tent achter het oude gemeentehuis, met bar, Quintus en muziek, was het de gehele dag gezellig druk.

In Maasland waren er na de aubade bij het oude gemeentehuis de kinderspelen bij de Groene Oase. Rondom de Oude Kerk was er de Koninginnemarkt, waar veel verenigingen zich presenteerden. Ook in de 's Herenstraat was het de hele dag druk; Circusschool Hannes en Co probeerde kinderen de eerste beginselen van acrobatiek te leren; de groene Oase prestatieloop werd gehouden en op het terras van De Schilpen was het goed toeven. Het feest werd besloten op het Pynasplein. 

De twee WSM tentoonstellingen in Schipluiden en Maasland werden goed bezocht.

In Den Hoorn was er dit jaar geen aubade, maar werd een bescheiden feest gevierd op het plein voor de bibliotheek met o.a. oud-Hollandse kinderspelen, een springkussen en een rommelmarkt. De bar en discomuziek zorgden voor de gezelligheid.

09 december 2013

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina