Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Opening jaarthema Bloeiende Bermen - 17 maart 2012
=> Originele pagina.

Opening KNNV afd. Delfland jaarthema: Bloeiende Bermen

Op zaterdag 17 maart 2011 opent wethouder Hans Horlings van de gemeente Midden-Delfland het jaarthema Bloeiende Bermen. Hij doet dat om 11:00 uur in de bibliotheek van Den Hoorn, Fluitekruid 62.

Dit jaarthema is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland. De KNNV, als de natuurvereniging voor Delfland, organiseert dit thema om informatie te geven over Bloeiende Bermen en borders. Natuurrijke bermen bevorderen onze leefomgeving en landschap. Want bermen zijn zeker in ons gebied alom aanwezig. Het deel van een tuin dat het meest op een berm lijkt is het gazon. Deze wordt ook veel gemaaid, waarbij het langdurig in bloei staan meestal niet wordt toegestaan, dat gebeurt meer in de border.

De wethouder geeft het startsein van het jaar Bloeiende Bermen door de tentoonstelling te openen; hij zal ook ingaan over de relatie tussen bermen en de gemeente. De tentoonstelling laat de rol van bermen in ons gebied zien. De bezoeker aan de tentoonstelling kan zelf een steentje bijdragen aan het jaarthema met behulp van de zoekkaart Bloeiende bermen.

Zoekkaart Bloeiende Bermen

De KNNV roept een ieder om de natuur in bloeiende bermen en borders te melden. Het gaat om reuzen berenklauw, gele lis, pinksterbloem, madeliefje, grote klaproos, kleine vos, lantaarntje, steenhommel, mol, gewone pad.

Ook ontvangt de KNNV graag ook foto's van Bloeiende bermen en borders of voorbeelden waar deze aangelegd zouden kunnen worden. De KNNV heeft met deze waarnemingen en foto's gegevens in handen om bloeiende bermen en borders te bevorderen. Want het motto van de KNNV is samenleven met de natuur.

Vraag de zoekkaart Bloeiende Bermen aan: afdelingDelfland@knnv.nl of 015-2610048.
De KNNV wil graag waarnemingen en foto's uit de volgende plaatsen hebben: Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag).
De kaarten zijn, vanaf 1 april, ook op te halen in de bibliotheken van deze plaatsen.

Overige materialen en activiteiten

Er zullen lezingen, cursussen en excursies rond dit thema worden georganiseerd. Dit jaarthema is een onderdeel van het Jaar van de Bij. Ook kunt u via de website www.knnv.nl/afdelingDelfland vragen over bloeiende bermen en borders. Ook vragen over de natuur, landschap en leefomgeving zijn welkom.

Wat is en doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland is de natuurvereniging voor Delfland. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer geven wij vorm aan deze doelen. De activiteiten zijn in drie categorie├źn te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen natuur, landschap en leefomgeving bij ons in de buurt. Elk jaar kent een groot thema in 2012 staan Bloeiende Bermen centraal.

De KNNV voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.
Al deze activiteiten heeft tot doel de diversiteit aan gebieden en soorten te behouden en de mensen ervan te laten genieten: samenleven met de natuur. Tevens is de KNNV afdeling Delfland een werkgroep van de Zoogdierverenigingen en RAVON.
Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Bron: Persbericht LNNV afd. Delfland 3 maart 2012

09 december 2013

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
´╗┐
Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina