Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Sionsfeest op de grens van Den Hoorn en Rijswijk
=> Originele pagina.

Sionsfeest op de grens van Den Hoorn en Rijswijk

16 & 17 augustus 2012. De jarenlange traditie van het Sionsfeest, een oranjefeest t.g.v. de verjaardag van de vroegere koningin Wilhelmina, leeft voort, ondanks de grote veranderingen die Sion op dit moment meemaakt. Donderavond is traditiegetrouw de versierde optocht met feestavond. Vrijdag veel kinderspelletjes en 's avond het afsluitende feest. De publieke belangstelling langs de route, de Dijkshoornseweg, was mede door het prachtige weer dit jaar bijzonder groot. 

Op de grens van Den Hoorn en Rijswijk heeft de tijd de laatste jaren zeker niet stil gestaan. Vrijwel alle glastuinbouw is inmiddels verdwenen. In de Harnaschpolder is de grote Afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) inmiddels al weer enkele jaren in bedrijf. In Rijswijk wordt de kortgeleden vrijgekomen grond opnieuw ingericht voor woningbouw en bedrijven. 

Dit alles lijkt het Sionsfeest niet te deren. Elk jaar weer organiseert de Oranjevereniging voor Koningin en Vaderland vol enthousiasme dit feest. Voorafgaand aan de opening is er de versierde optocht, gevormd door het bestuur, de muziek van Sint Caecilia, de loopgroepen en een aantal getrokken karren. Vaak wordt de (lokale) actualiteit op ludieke wijze uitgebeeld. Ook traditie is dat bestuurders van zowel Midden-Delfland als Rijswijk kort het publiek in de tent toespreken (burgemeester Rodenburg en wethouder Jense) voordat voorzitter Hans van Broekhuizen het sein geeft voor het spelen en zingen van het volkslied. Dan kan het feest pas echt losbarsten! 

09 december 2013

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina