Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Lezing: 't Woudt. De rijke geschiedenis van het kleinste dorp van Nederland - 2 oktober 2012
=> Originele pagina.

Lezing: 't Woudt. De rijke geschiedenis van het kleinste dorp van Nederland

Op dinsdag 2 oktober 2012 houdt Jacques Moerman in de Hoornbloem, Koningin Julianaplein 1 te Den Hoorn, een lezing over 't Woudt. De rijke geschiedenis van het kleinste dorp van Nederland.

De aanleiding van de lezing is de recente verschijning van het gelijknamige boek, waarin zowel het kerkdorp als de kerk uitgebreid worden beschreven. De spreker heeft de laatste jaren meerdere nieuwe ontdekkingen gedaan, die in het boek en in de lezing besproken worden. Hoewel 't Woudt altijd klein is geweest, heeft het dorp een opvallend rijke geschiedenis. De boter en kaas werden zelfs in de Zuidelijke Nederlanden afgezet. De benoeming van de pastoor en later de predikant geschiedde op een opvallend democratische wijze. Het dorp heeft een aantal zeer bijzondere bewoners gehad, waaronder de welgeboren Adam van der Burch, predikanten, schoolmeesters en de Leidse portretschilder Woudanus.
Jacques Moerman is een goede verteller; hij illustreert zijn lezing met vele fraaie beelden. In één avond passeren alle hoogtepunten uit de geschiedenis van 't Woudt. Belangstellenden zijn op dinsdag 2 oktober van harte welkom in de Hoornbloem, aanvang 20.00 uur!

In de pauze en na afloop van de lezing is het boek over 't Woudt in de zaal te koop. De prijs is € 24,95. Voor dit bedrag is ook nog een beperkt aantal exemplaren van het boek 'Twee gezichten van… Midden-Delfland' beschikbaar. Beide boeken zijn prachtige geschenken. Ze zijn ook te koop in Museum Het Tramstation.

Volgende lezing: De WSM

Op woensdag 14 november houdt Hans van Lith in De Hoornbloem voor de vereniging een lezing over de Westlandsche Stoomtramweg Maatschappij. In Museum Het Tramstation wordt de tentoonstelling over de honderd jaar geleden geopende WSM lijn Maassluis-Delft vanwege succes verlengd tot en met 22 december 2012. Openingstijden: woensdag, zaterdag, eerste zondag van de maand van 14.00-16.00 uur of op afspraak.

Bron: Persbericht Historische Vereniging Oud-Schipluiden.

09 december 2013

Midden-Delfland Nieuws
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
19 april: Met Vockestaert de Boer op: Hoeve Rust-hoff, zaterdag 29 april
17 april: Vroege Vogelexcursie Kraaiennest

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina