Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Nieuw streekproduct: Midden-Delflandse Kaaskopjes - 23 november 2012
=> Originele pagina.

Nieuw streekproduct: Midden-Delflandse Kaaskopjes

23 november 2012. Vrijdag 23 november introduceerde Wessels Kaas & Noten in Den Hoorn een speciaal zoutje gemaakt van Midden-Delflandse kaas en boter. Speciale gasten bij de introductie waren burgemeester Bas Verkerk uit Delft en wethouder Ronald Vuijk uit Midden-Delfland. De heren keurden de nieuw aangeboden Kaaskopjes op smaak, kleur, consistentie en kwaliteit.

Pure smaak

Het keuringsrapport voor het zoutje van beide heren - kenners van lekkere hapjes, door jarenlange ervaring - loog er niet om. Kleur, smaak, structuur en kwaliteit kregen gemiddelde een 8.5 !
Wethouder Vuijk was dan ook lovend: 'Je proeft de pure smaak van Midden-Delfland. Zo'n product als dit is niet alleen lekker, maar staat ook voor datgene wat Midden-Delfland en de producenten van Midden-Delfland aan de stad kunnen bieden.' Burgemeester Verkerk: 'Ik kom heel regelmatig in deze winkelstraat in Den Hoorn. Ik heb veel affiniteit met het prettige, rustig kabbelende leven in dit dorp. Een nieuw streekproduct in de vorm van dit heerlijke Kaaskopje past daar prima in.'

Midden-Delflandse streekproducten

Het Kaaskopje is speciaal ontwikkeld door Tineke van den Berg, ondernemer van Boerenbont in Maasland, die onlangs ook de Midden-Delflands appelsap introduceerde. De ingrediënten van het Kaaskopje zijn puur en de komijnekaas en boter worden gemaakt door zuivelboerderij Van Winden in Schipluiden. Het is te koop bij Wessels Kaas & Noten. Tineke van den Berg verwacht dat de komende tijd meer streekproducten in Den Hoorn beschikbaar komen. Met hulp van de stichting Groen Goud worden nieuwe producten gekoppeld aan ondernemers die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

Aantrekkelijke streekproducten als het Kaaskopje, boerenboter en de al eerder geïntroduceerde appelsap (bij Klein Westland) zullen niet alleen de burgemeester van Delft, maar ook de inwoners van die stad naar het, in 2013 vernieuwde, winkelcentrum Den Hoorn trekken.

Meer informatie over het Kaaskopje bij Boerenbont, Maasland, Kortebuurt 16, 3155 EH Maasland.

Bron: Persbericht Groen Goud.

09 december 2013

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina