Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Vierde Boerol festival trotseert regendag met elan - 25 juni 2011
=> Originele pagina.

Vierde Boerol festival trotseert regendag met elan

25 juni 2011. De programmering van de vierde editie van Boerol beloofde veel mooie acts en optredens op maar liefst 17 locaties in en rond de boerderij van de fam. Den Hoed op 't Woudt. De verrassende 'landart' projecten van de afgelopen jaren beloofden veel voor dit jaar. Langdurige motregen zorgde ervoor dat er wat geïmproviseerd moest worden met de programmering en dat het aantal bezoekers aanvankelijk flink minder was dan in voorgaande jaren. Alle optredens werden zoveel mogelijk overdekt gehouden in de tenten, stal en hooiberg. Halverwege de middag werd het droog en stroomde het publiek alsnog binnen.

De grote doos langs de Woudseweg en de gestapelde dozen her en der in het landschap hadden iedereen laten weten dat het Boerol-festival er voor de vierde keer aankwam. De weersverwachting gaf al aan dat het moeilijk zou worden de bezoekersaantallen van vorig jaar te halen. Snel werd een extra tent geregeld voor nog een overdekte locatie. En dat was nodig ook; tot halverwege de middag viel er nattigheid uit de hemel. De echte festivalgangers bleven natuurlijk niet thuis; gewapend met regenkleding of paraplu bewogen ze tussen de locaties. Toen het halverwege de middag droog werd begon het festivalterrein plezierig vol te lopen en kregen de verschillende acts het publiek waarvoor ze graag optreden.

De opening werd in de stal verzorgd door leden van Dario Fo met de mini-opera De Bruiloft. Evenals voorafgaande jaren stonden er op het festivalterrein weer verrassende objecten en was hedendaagse kunst goed vertegenwoordigd in de stal en een tweetal kamers in de boerderij. Ook poëzie en toneel stonden op het programma en verder veel muziek, solo-optredens en groepen met uiteenlopende muziekstijlen. De bar en keuken (specialiteit broodje Boerol) maakten een dagje Boerol compleet. De foto's geven slechts een beperkt en statisch beeld van een mooi en levendig Boerol festival.

Eerdere Boerols waren er in 2010, 2009, 2008


Boerol pakt uit: De programmering is rond!

Ze zijn best een beetje trots. Het heeft weer bloed, zweet en tranen gekost, maar het programma van
Boerol 2011 is dan ook wel heel puik! Op 25 juni is de boerderij te Woudseweg 180, Schipluiden van 10.00 tot 18.00 uur het decor van vele tientallen optredens van onder meer bandjes, singer-songwriters, toneel- en
theatergezelschappen, dichters. Letterlijk te veel om op te noemen.

Binnenkort staat op website – www.boerol.nl – de zogenoemde time table. Daarin staat van minuut tot minuut aangegeven wie bijvoorbeeld optreedt in de stal of welke voorstelling je in de tent kunt zien. Download de time table, print ‘m uit en neem ‘m mee op 25 juni! 

De eerste doos is er al

Wie voorbij de Woudseweg rijdt, ziet sinds vorige week een doos. Een heel grote doos. Die doos heeft alles te maken met het thema van Boerol 2011. Dat thema luidt: ‘Boerol pakt uit’. Je zult op 25 juni meer doosjes tegenkomen op het boerenerf in Schipluiden. Maar er is meer ‘landart’: net als voorgaande jaren kleedt Boerol de boerderij aan met tal van installaties en kunstobjecten. Overigens: het plaatsen van die enorme doos ging niet zonder slag of stoot. Het is namelijk nogal een gevaarte. Automobilisten konden er hun ogen niet vanaf houden. Gevolg: een kijkersfile!

 

Boerol, wat is dat eigenlijk?

Nog nooit op Boerol geweest? Dan ben je ongetwijfeld enorm nieuwsgierig wat je nu eigenlijk kunt
verwachten op Boerol...

Kom op 25 juni – bij voorkeur met de fiets – naar de Woudseweg 180 in Schipluiden. Doe dat tussen 10.00 en uiterlijk 18.00 uur. Als je over het toegangsweggetje naar de monumentale boerderij loopt, kan de drukte je niet ontgaan. Want op meer dan tien verschillende plekken in en rond de boerderij zijn optredens. Die kun je allemaal gratis bezoeken. Maar let op, want de meeste optredens vinden maar één keer plaats. Ga lekker liggen in het gras, laat de sprietjes in je knieholtes kietelen, strootje in je mond. En luister naar bijvoorbeeld de voordracht van een dichter of de opzwepende folk van een bandje. Wandel rond, bekijk de schilderijen in de stallen, waar klassieke klanken de ruimte vullen. Geniet van een toneelvoorstelling, laat je boeien door een theatermaker. Neem wat te drinken en trek je niks aan van de tijd. Of had je 25 juni wat beters te doen?

Boerol 2010 in bewegende beelden

Was je er vorig jaar bij? (Of niet?) Op de Boerol-site staat een mooie trailer, gemaakt door Kim Schonewille. Het geeft je een leuke impressie van Boerol en brengt je terug in de tijd. Surf naar www.boerol.nl

Ok, een tipje van de sluier

Bovenaan deze nieuwsbrief lees je dat binnenkort de volledige programmering op de website staat. Maar wil je nu vast een tipje van de sluier? Wat dacht je van een drijvend gedicht, bandjes, het filmfestival Drijf In, singer-songwriters, popmuziek, klassieke muziek, een mini-opera, proef-theater, dichters, schilderijen én gezelligheid...

Zo was Boerol 2010!

Bron: Boerol nieuwsbrief mei 2011.

14 december 2013

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina