Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Zondag 22 mei: "De Boshoek en Omgeving" - 22 mei 2011
=> Originele pagina.

Zondag 22 mei: "De Boshoek en Omgeving"

Natuurcentrum De Boshoek organiseert een dag voor jong en oud, waarbij het accent ligt op "ontdek je directe omgeving". Om de directe omgeving o.a. het Midden-Delfland gebied te ontdekken zijn er wandel- en fietstochten uitgezet met verschillende afstanden.

Om iets meer over de omgeving te weten te komen worden er lezingen gegeven over de historie van het Midden-Delfland gebied en de natuur in dat zelfde gebied. 
Frits van Ooststroom zal de historie van het Midden-Delfland gebied onder de aandacht brengen en Ben van den Broek zal een presentatie geven over de natuur.

Rondom de Harreweg (grenzend aan het terrein van De Boshoek) is een expositie van beeldende kunst onder de naam Beeldenroute "Buiten Beeld", georganiseerd door Stichting Mooi Werk (www.stichtingmooiwerk.nl). De Beeldenroute "Buiten Beeld" bestaat uit een tiental kunstwerken, die gedurende een periode van 4 weken tentoongesteld staan. Deze route wordt ook in de recreatie wandeling, welke door De Boshoek uitgezet wordt opgenomen. Door vrijwilligers wordt er uitleg over de beelden gegeven.

Wie niet echt actief wil zijn met een fiets- of wandeltocht, kan rustig de streekproductenmarkt bekijken, die op en rondom het Boshoek-terrein georganiseerd wordt. Bij de marktkraamhouders zijn ambachtelijke producten uit het Midden-Delfland gebied te koop, zoals: zuivelproducten, geitenkaas, worst, vlees, stoofpotten, chutney, jam, mosterd, pompoenen, wijnen en nog veel meer. Kortom lekkernijen uit uw directe omgeving.

Binnen zijn er creatieve activiteiten voor kinderen, o.a. het razend populaire uilenballen pluizen, nestkasten timmeren enz, dus kom kijken en meedoen.

Bron: Persbericht De Boshoek 4 mei 2011

10 december 2013

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina