Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Trekkertrek Schipluiden: een energiek agrarisch feest - 2 & 3 september 2011
=> Originele pagina.

Trekkertrek Schipluiden: een energiek agrarisch feest

2 & 3 september 2011. Het twee dagen durende Trekkertrek evenement in Schipluiden werd, mede door het superweer, een prachtig feestje voor de liefhebbers. Het weer gegroeide evenement trok wederom veel bezoekers. De uitgebreide kinderspeeltuin, met enorme opblaasspeeltuigen, bungyjump en geïmproviseerd zwembad, stond volop in de belangstelling. De ijswagen van Bouwlust draaide overuren. Het echte werk gebeurde natuurlijk op de speciaal geprepareerde banen waar continue voertuigen hun trekvermogen testten, vaak met veel geluid en bijpassende uitlaatgassen. Een fotoalbum van zaterdag 3 september.

Dit Trekkertrek evenement past wellicht niet helemaal bij de Citta Slow gedachte... of misschien toch wel. Behoud door ontwikkeling betekent ook dat de agrarische sector vitaal en levend moet blijven, ook in Midden-Delfland. Een evenement als Trekkertrek brengt veel mensen samen uit die sector, en wie weet, onstaan er wel nieuwe stelletjes (opvolging op boerenbedrijven is nogaleens een grote zorg). 

Op het weiland in de Klaas Engelbrechtspolder van Schipluiden waren drie wedstrijdbanen naast elkaar uitgezet. Terwijl op de ene baan getrokken werd, waren machines de andere baan weer aan het prepareren, zodat de condities voor iedereen hetzelfde zijn. Regelmatig werd er op twee banen tegelijk getrokken. De deelnemers, vaak van loonbedrijven, kwamen uit de wijde omtrek met hun supporters. 

Dat landbouwtrekkers hun mannetje staan is wel bekend, maar als flink geprepareerde personenautos gaan trekken brengt dat een bijzonder spektakel. De gebruikte trekstrategie wisselde sterk. Sommige landbouwtrekkers trokken op hun gemakje een full-pull, terwijl andere trekkers het met meer snelheid probeerde. Opvallend veel dames zaten er aan het stuur van zo'n stoere trekker. Als demonstratie werd het parcours bereden door een aantal grasmaaiers. Ongelooflijk waar deze doorgaans rustig werkende machines toe in staat zijn. Als laatste wedstrijd op zaterdag streed een klein aantal vrachtwagens met veel spektakel voor de winst in deze bijzondere klasse.

Alleen de allerbesten mochten even op het podium verschijnen voor een beker, een bos bloemen en, met wat geluk, een kus van miss Trekkertrek.

De details van de verschillende wedstrijden en de winnaars zullen ongetwijfeld op de website van de Trekkertrek Schipluiden gaan komen. www.stichting-trekkertrek-schipluiden.nl 

10 december 2013

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
´╗┐
Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina