Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
NLDOET in Midden-Delfland - 18-19 maart 2011
=> Originele pagina.

NLDOET in Midden-Delfland

Aanstaande vrijdag en zaterdag is het NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, dat is vast niet aan uw aandacht ontsnapt! In Midden-Delfland is het aantal klussen in een jaar tijd vertienvoudigd. Van harte hoop ik dat het een nieuwsitem voor u is.

Gemeente Midden-Delfland doet mee aan NL DOET

De gemeente Midden-Delfland doet op 18 en 19 maart mee aan NL DOET. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NL DOET steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen. Zij zetten zich vrijwillig in voor diverse organisaties, die tijdens NL DOET net dat beetje extra kunnen doen.

Ook het college van de gemeente Midden-Delfland laat zien dat zij vrijwilligerswerk belangrijk vindt en zet zich op beide dagen in. "Vrijwilligerswerk is onmisbaar in onze gemeente", aldus wethouder Welzijn Tineke van Nimwegen namens het college. "Vrijwilligers vormen het cement van onze Midden-Delflandse samenleving. Zonder de inzet van de vele vrijwilligers zouden veel organisaties en verenigingen niet kunnen bestaan."

Op vrijdag 18 maart gaat burgemeester Rodenburg de Stichting Welzijn Midden-Delfland ondersteunen bij het rondbrengen van maaltijden aan ouderen. 

Wethouder Van Nimwegen helpt in Den Hoorn Stichting Water Life Africa bij het uitdelen van Afrikaans eten. Op zaterdag 19 maart ondersteunt wethouder Van den Heuvel de opschoonactie van de ouderenbonden en Museum De Schilpen in Maasland.

Meedoen

Heeft u een paar uurtjes over en wilt u op een van deze dagen de handen uit de mouwen steken in Midden-Delfland? Doe dan mee! Ga naar www.nldoet.nl en klik op: een klus zoeken. Vul Midden-Delfland in op de zoekkaart. U krijgt een lijst met alle aangemelde klussen, daar vindt u ook nadere details en kunt u zich direct aanmelden voor een klus.

Midden-Delfland hyperactief met NLdoet

Maasland - In 2010 'schoonden' ouderenbonden en scoutinggroepen het dorp en buitengebied van Maasland op. 'MLdoet', Maasland doet, doopte men het initiatief. Dit jaar zijn er 10 klussen aangemeld voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In alle dorpen is er op vrijdag en zaterdag aanstaande veel te beleven. Iedereen die wil proeven van vrijwilligerswerk, vindt op de website nldoet.nl zeker iets dat leuk is om aan te pakken. De ouderenbonden herhalen hun geslaagde opschoonactie, maar ook het museum, de scoutingverenigingen, zorgboerderij en voetbal enz. hebben klussen in de aanbieding. Het Servicepunt Vrijwilligers neemt haar rol als intermediair serieus.

Vrijwilligers zetten het hele jaar door hun schouders onder sportverenigingen, muziekverenigingen, goede doelen of natuurbehoud. Zij zijn de drijvende krachten van veel gezelligheid. Zonder deze vrijwilligers is het een stuk saaier in Schipluiden, Den Hoorn en Maasland (in Nederland). Tijdens NLdoet heeft iedereen de mogelijkheid waardering te laten blijken door gewoon een dagje te helpen. Iedereen kan meedoen, want je hélpt elkaar, bijvoorbeeld: met het in elkaar zetten van een trampoline op de zorgboerderij, het verven van het clubhuis, koffieschenken voor opruimers, snoeiwerk op het voetbalterrein enz. Samenwerken, samen werken, maakt het leuk. 

Ook de wethouders en burgemeester steken de handen uit de mouwen. Wie weet ontmoet u hen? Voor informatie: www.nldoet.nl

Bron: diverse persberichten.

14 december 2013

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina