Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Karperhoeve verlicht
=> Originele pagina.

Boerderij De Karperhoeve in de schijnwerpers 9 & 10 december

Net als vorig jaar zal op 9 en 10 december boerderij De Karperhoeve haar deuren openstellen voor het publiek en zullen de schijnwerpers worden gericht op de rijksmonumentale boerenhoeve. U kunt komen genieten van een boerderij in wintersfeer: dampende koeienlijven in de ouderwetse grupstal, een kerstkantklos- en kerstquilttentoonstelling in de voormalige hooiberg of een rondrit per huifkar met na afloop een kop heerlijke warme snert of beker chocolademelk. Op vrijdagavond 9 december zal er een workshop scrapkerstdoosje gehouden worden en op zaterdag 10 december zijn er diverse kinderactiviteiten. Enkele muzikanten van Euterpe zullen voor een gezellige muzikale noot zorgen.

De Karperhoeve is een Rijksmonument uit 1711 en is op dit moment nog één van de twee boerderijen met een agrarische functie in Maassluis. De bedrijfsvoering bestaat uit het houden van (vlees)runderen, enkele stuks jongvee, schapen en (scharrel)kippen. Bovendien bieden de stallen onderdak aan een 25-tal (pension)paarden/pony's. In de voormalige hooiberg (De Barg) kan men terecht voor een (kinder)verjaardagsfeest of voor het vieren van een jubileum, een familiereünie o.i.d. Ook vinden er rondleidingen plaats aan groepen en (school)klassen. Met een huifkar worden tochten door de omgeving gemaakt.

De Karperhoeve is gelegen in Maassluis, Zuidbuurt 5 - 7. De verlichting zal branden op vrijdagavond 9 december van 19.00 uur tot 22.00 uur en zaterdag 10 december van 11.00 uur tot 20.00 uur. Voor de huifkarrondritten en de workshop kunt u zich vooraf aanmelden, want vol=vol. Tel. 010-5928735 of 06-024136316. Voor nadere informatie kunt u terecht op www.karperhoeve.nl of www.stichtingdekarpehoeve.nl

Bron: persbericht Karperhoeve 22 november 2011

10 december 2013

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina