Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Toeristische Overstappunten
=> Originele pagina.

Drie nieuwe toeristische overstappunten in Hof van Delfland

6 april 2011. Er komen nog dit jaar drie Toeristische Overstappunten (TOP's) in de Hof van Delfland. De TOP's komen in Delft, Midden-Delfland en Vlaardingen. Een TOP is een startpunt waar recreanten de auto kunnen achterlaten om van daaruit heerlijk te fietsen of te wandelen in een landelijke omgeving. Vanaf elke TOP kan de bezoeker bewegwijzerde of beschreven routes volgen, die hem laten kennismaken met de mooiste plekjes van Hof van Delfland.

De Hof van Delfland wordt gevormd door een netwerk van groengebieden en landschappen in de metropoolregio Rotterdam-Den Haag. In de Hof van Delfland Raad werken 17 overheden samen om deze gebieden open en groen te houden en te versterken. Een andere belangrijke opgave is dit groene landschap te verbinden met de omliggende steden. Juist met de TOP's ontstaat zo'n verbinding: bezoekers kunnen er gratis hun auto kwijt om te voet of met de fiets verder het gebied in te trekken. Er staan informatiepanelen en er is digitale informatie beschikbaar over het gebied.

Het TOP -concept

Het concept van de TOP's is landelijk en wordt in Zuid-Holland uitgevoerd door het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme. In de Hof van Delfland zijn de Toeristische Overstappunten, net als in de rest van Zuid-Holland, te herkennen aan een markante groene grashalm.

Europese subsidie voor de TOP's

De gemeenten Delft, Midden-Delfland en Vlaardingen werken samen in de Hof van Delfland Raad en hebben daarom gezamenlijk Europese subsidie aangevraagd voor deze informatiepunten. Deze subsidie dekt de helft van de kosten.De provincie Zuid-Holland legt voor elke TOP 25% van het geld bij en de gemeenten zorgden voor de rest van de financiering van hun eigen TOP.

Hof van Delflandraad

De partijen die samenwerken in de Hof van Delflandraad zijn: de gemeenten Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer, Westland, Midden-Delfland, Delft, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Rotterdam, Vlaardingen, Schiedam, Maassluis, het stadsgewest Haaglanden, de stadsregio Rotterdam, de provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap van Delfland, het ministerie van EL&I.

Meer over de Hof van Delfland Raad vindt u op: www.hofvandelfland.nl.

Meer informatie over TOP project en gerealiseerde TOP's: www.toproutenetwerk.nl.

Bron: Provincie Zuid-Holland 6 april 2011

10 december 2013

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina