Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Sfeervolle Delftse Streekmarkt - Boterbrug-Oude Delft - 3 september 2011
=> Originele pagina.

Sfeervolle Delftse Streekmarkt - Boterbrug-Oude Delft

3 september 2011. Burgemeester Arnoud Rodenburg van 'het platteland' kwam dit maal per paard en wagen naar de Boterbrug in Delft. Wethouder van Delft Saskia Bolten stond al klaar om hem te verwelkomen om deze zevende streekmarkt te openen. Op de markt werden streekproducten uit de omgeving van Delft gepresenteerd en verkocht. Bekijk het fotoverslag van de markt.

Het Evenementen Bureau Delft had er deze keer voor gekozen om de marktkramen zowel op de Boterbrug als op de Oude Delft richting Oude Kerk te plaatsen. Hierdoor ontstond een interressante rondwandeling via het Heilige Geestkerkhof, de Hypolitusbuurt en de Wijnhaven, waar de antiekmarkt op zaterdag staat. Zowel de diversiteit als het aantal kramen (28) was dit jaar duidelijk groter dan bij voorgaande edities.

Het zal niemand verbazen dat de meeste streekproducten bestonden uit etenswaren en dranken. Veel zuivelproducten, fruit en groenten, sappen, jams, mosterd, brood, bier en wijn. De druiven van Nieuw Tuinzight waren dit jaar op tijd. Even uitrusten kon in de tuin van het Meisjeshuis, waar men een heerlijke boterham kon beleggen met producten van de streekmarkt. Een mini-boerderij had zich gevestigd in het parkje bij de Phoenixgarage. Kinderen konden daar konijnen en kippen knuffelen. Bij de Corneliuskraam had de ezelin een kleintje gekregen dat veel extra aandacht kreeg. Aan de brugleuningen werd een kleurig kunstwerk gecreëerd met bloemen en paprika's.

Zo werd het een gezellige streekmarktdag waar vooral ook veel geproefd en gekocht werd.

De Delftse Streekmarkt werd georganiseerd door Evenementen Bureau Delft.


Delftse Streekmarkt - 3 september 2011

Dit jaar organiseert Evenementenbureau Delft de zevende editie van de Delftse Streekmarkt op zaterdag 3 september. Het thema van 2011 is "De Tuinen Van Delft". Men kan op de dag alles te weten komen over en genieten van al het leuks en lekkers dat de diverse tuinen van Delft de stadse mens te bieden hebben. Hierbij verwijzen we naar:

  • de proeftuin (producten waarvan de grondstoffen herkomst hebben in Zuid-Holland en/of affiniteit met biologische productie);
  • de speeltuin (uiteenlopende recreatiemogelijkheden van kanoën tot fietsen);
  • de achtertuin (alle flora en natuurmonumenten);
  • de dierentuin (alle fauna, plattelandsdieren en de kinderboerderij).

De streekmarkt is gesitueerd op de Boterbrug en Oude Delft (vanaf de Boterbrug over de brug tot aan Stads-Koffyhuis en van de Boterbrug tot aan de Heilige Geestkerkhof). De dag duurt van 10 uur tot 17 uur.

Wij nodigen streekproducenten, recreatieaanbieders, instellingen en (belangen)organisaties van harte uit om op zaterdag 3 september hun 'tuinproduct' te verkopen, promoten of laten beleven onder de bezoekers aan de Delftse binnenstad tijdens de Delftse Streekmarkt. Inschrijven kan tot uiterlijk 12 augustus via www.delftsestreekmarkt.nl.

De Delftse Streekmarkt is een initiatief van Stichting Witte Roos en wordt mede mogelijk gemaakt door Promotie Platform Midden-Delfland.

Meer informatie via:
www.evenementenbureaudelft.nl 
david@evenementenbureaudelft.nl 
projectleider: David Lansen

Bron: Persbericht Evenementenbureau Delft 30 uni 2011.

10 december 2013

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina