Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Kennismaking met een meester-schilder Katsutomi Horiki - tentoonstelling mei en juni 2009
=> Originele pagina.

Kennismaking met een meester-schilder

Daniëlle H.A.C. Lokin, directeur Gemeentemusea Delft, Opent op Zondag 3 mei om 15.00 De solotentoonstelling van Katsutomi Horiki. "In 2007 was het de eerste keer dat ik Horiki ontmoette. Het was in de lente in Italië. Wij werkten in een atelier dat wij samen deelden tijdens het symposium Sievera aan het Lago Maggiore. Nog niet eerder had ik werken van Horiki gezien dus mijn eerste kennismaking was tijdens het ontstaan, het creëren. Achteraf voel ik mij hierdoor zeer bevoorrecht!"

"Ik herinner mij nog goed, de zonnige studio, de stille man, de geur van terpentijnolie, het ritme van zijn streken op het doek. Horiki werkt rustig maar wel constant. Dan bekijkt hij het resultaat, drinkt een Italiaanse espresso in een kleine plastic bekertje met een sigaret in zijn hand, neemt het werk mee naar buiten, zet het in de zon op de vloer en bestudeert het lange tijd, dan wanneer hij besloten heeft wat het werk nodig heeft gaan de meester en het werk naar binnen en wordt het werk."

"Een jaar later ontmoet ik Horiki opnieuw, dit keer in Holland waar hij één van de participerende internationale kunstenaars was op het symposium Recycle Art. Later die zomer bezoek ik Horiki in zijn atelier; rijdend door velden met walnoot en kiwibomen arriveer ik bij zijn huis, een mooie oude boerderij met een atelier als Horiki zelf. Ordelijk en stil in een bijna serene atmosfeer. De plaats waar hij werkt en leeft. Hier zag ik de volledige verzameling van zijn werken. Ik was opnieuw geïmponeerd. Daar op die zonnige middag vroeg ik Horiki of het mogelijk was om voor hem een solo tentoonstelling in Holland bij de stichting WAD te organiseren hij zei ja!". De tentoonstelling is te zien in mei en juni 2009.

Stichting WAD heeft in de achter haar liggende 10 jaar meer dan 50 groepententoonstellingen  georganiseerd. Wij zijn zeer vereerd om de eerste solo tentoonstelling van HORIKI te hebben.

Paula Kouwenhoven

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina