Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
'Landschappen langs de Vlaardingse Vaart' Op Hodenpijl - augustus 2009
=> Originele pagina.

'Landschappen langs de Vlaardingse Vaart' Op Hodenpijl

8 augustus. In augustus staat Op Hodenpijl in het teken van de expositie 'Landschappen langs de Vlaardingse Vaart' van Nico Berkhout. Nico wilde met deze expositie de schoonheid van de Vlaardingse Vaart in alle seizoenen en in al zijn kleuren vastleggen en aan iedereen laten zien. De plaats waar zijn vader zijn tuin had en waar nu zijn twee broers orchideeën kweken was een enorme inspiratie voor hem. De hele maand augustus is de expositie te bekijken tijdens de openingsuren van Op Hodenpijl

De officiële opening van de expositie 'Landschappen langs de Vlaardingse Vaart' vond plaats op 8 augustus in bijzijn van veel familie, vrienden en belangstellenden. 

Nico maakte kort voor zijn overlijden voor deze expositie een aantal schilderijen in staand formaat, die precies de holtes van de vroegere kruiswegstaties bedekken. Elk schilderij toont de karakteristieke Vlaardingsevaart weer anders, waarbij het gebruik van kleur en licht opvallend zijn. De expositie is uitgebreid met ander werk van Nico, waaronder een aantal miniaturen: pentekeningen en aquarellen van de Vlaardingsevaart. 

Vlaardinger Godinnen

Uit de tijd dat Nico met klei werkte stammen zijn 'Vlaardinger Godinnen': een aantal kleine beeldjes met een knipoog naar de eerste mensen die Midden-Delfland bevolkten (de Vlaardinger Cultuur). Nico probeerde in de huid van zijn verre voorouders te kruipen en draagbare kunstvoorwerpen te maken. Het werden enkele Venusbeeldjes die een functie zouden kunnen hebben gehad bij vruchtbaarheids- of inwijdingsrituelen.

De Stand van Zaken

Ook in de Dorpshoeve in Schipluiden is werk van Nico Berkhout te zien tot medio september. Zijn expositie met de titel 'De stand van zaken' werd eerder dit jaar op 4 juli geopend. 

Willem en Nico

Op de website Willem en Nico 'Beelden uit de Polder' kan de hele wereld kijken naar de nalatenschap van Nico Berkhout. Tevens toont broer Willem op deze website zijn enigszins surrealistische beelden.

 

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina