Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Zeer warme Kadeloop Schipluiden - 4 juli 2009
=> Originele pagina.

Zeer warme Kadeloop in Schipluiden

4 juli. Het was de eerste zaterdag van juli: dat betekent de Kadeloop in Schipluiden. Dit jaar was het wel bijzonder warm met een felle zon erbij. Slechts een licht briesje kon voor wat verkoeling zorgen op de terugweg van Vlaardingen naar Schipluiden over het vernieuwde, maar nog steeds smalle schelpenpad van de Vlaardingsekade. Uiteindelijk bereikten 590 lopers en loopsters de finish van deze 12 kilometer door het landschap van Midden-Delfland. 

Het was Wim Padmos die meteen vanaf de start de leiding nam en ook als eerste over de finishlijn kwam in een tijd van 39 minuten rond. Pas één en driekwart minuut later finishte Ron v.d. Berg als nummer twee. Carla Ophorst was weer de eerste vrouw met een tijd van 46.07. Dat Carla goed in vorm was bewees zij een week later, op 12 juli, toen zij het Nederlands record 50+ op de 3.000m vestigde. de nieuwe tijd: 10.34.1. Bekijk een filmpje van deze succesvolle loop

Eerder op de middag was er de 5 kilometer waaraan 206 lopers en loopsters aan deelnamen. Ook zij liepen een aantal kilometers over het smalle schelpenpad langs de Vlaardingsevaart. Voor de peuters en jeugd waren er wedstrijden van 1 respectievelijk 2 kilometer door het dorp Schipluiden. 

De organisatie van de Kadeloop was in handen van De Hardloper uit Schipluiden. Op haar website staat de volledige uitslag vermeld. De Kadeloop maakt deel uit van het E-kwadraat Reclame Run Circuit Klassement.

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina