Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
SuikerZoetFilmfestival 2009 - Het grootste gratis indoor filmfestival van Nederland
=> Originele pagina.

SuikerZoetFilmfestival 2009

19 november. Vandaag begint het grootste gratis indoor filmfestival van Nederland voor feelgood en melodrama is het SuikerZoetFilmfestival in Schiedam. Het festival vindt van 19 tot en met 22 november 2009 alweer voor de vijfde keer plaats. Het SuikerZoetFilmfestival is niet alleen uniek doordat de films getoond worden in bijzondere locaties, zoals kerken en monumentale panden, ook is dit het enige festival dat zo uitgebreid aandacht besteed aan de genoemde genres.
Het programma biedt een grote mix van oude klassiekers, grote publieksfilms, arthouse films en wereldcinema. De films brengen bezoekers naar alle uithoeken van de wereld en naar alle vormen van geluk, vreugde en drama. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld naar Looking for Eric (Ken Loach, 2009). Een komedie die pas sinds september draait in de bioscopen en over een depressieve postbode gaat die met hulp van voetbalheld Eric Cantona zijn leven weer op de rails krijgt. Alles Auf Zucker (Dani Levy, 2004) is niet in Nederland uitgebracht, maar wel te zien tijdens het SuikerZoetFilmfestival. Deze tragikomedie gaat over twee joodse broers die zich moeten verzoenen om zo de erfenis van hun moeder te krijgen.
Vorige week werd het volledige programma van dit gezellige festival bekend gemaakt. Het belooft een mooi filmweekend te worden met oude bekenden zoals 'Rain man', nieuwe favorieten zoals 'Slumdog Millionaire' en zelfs een film die nog nooit in Nederland vertoond is, namelijk 'Alles auf Zucker' Eén film was nog niet bekend: de verrassingsfilm. Met trots presenteert het festival een pas uitgebrachte film: Julie and Julia van regisseuse Nora Ephron. De cast bestaat onder meer uit Meryl Streep, Amy Adams, Stanley Tucci en Chris Messina.
In deze film spelen de hoofdpersonen uit twee bekende memoires een rol: Julie Powell's Julie & Julia en Mijn leven in Frankrijk van Julia Child. Julie Powel, gespeeld door Amy Adams, probeert alles uit haar kookboek van Julia Child (Meryl Streep) te koken. Ze houdt een blog bij over haar ervaringen met de recepten. De levens van deze twee vrouwen worden in de film van Ephron ineengevlochten, ondanks het verschil in tijd en plaats tussen Julie en Julia. De vrouwen ontdekken dat passie, moed en vooral ook boter het onmogelijke mogelijk maken. De organisatie adviseert om van tevoren goed te eten; er komt nogal wat lekkers voorbij in deze suikerzoete comedy.

Naast Julie & Julia worden er nog eens 31 speelfilms en 12 korte films gedraaid op het SuikerZoet Filmfestival in Schiedam. Kijk voor het volledige programma op: www.suikerzoetfilmfestival.nl  
Veel kijkplezier!


SuikerZoetFilmfestival 2009
Het grootste gratis indoor filmfestival van Nederland

Het grootste gratis indoor filmfestival van Nederland is het SuikerZoetFilmfestival in Schiedam. Dit bestbewaarde geheim van de festivalwereld vindt van 19 tot en met 22 november 2009 alweer voor de vijfde keer plaats. Vier dagen lang wordt het publiek getrakteerd op mierzoete feel good films en bitterzoete melodrama's uit de hele wereld. Het SuikerZoetFilmfestival is niet alleen uniek doordat de films getoond worden in bijzondere locaties, zoals kerken en monumentale panden, ook is dit het enige festival dat zo uitgebreid aandacht besteed aan de genoemde genres.


Het programma biedt een grote mix van oude klassiekers, grote publieksfilms, arthouse films en wereldcinema. De films brengen bezoekers naar alle uithoeken van de wereld en naar alle vormen van geluk, vreugde en drama. 

Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld naar Looking for Eric (Ken Loach, 2009). Een komedie die pas sinds september draait in de bioscopen en over een depressieve postbode gaat die met hulp van voetbalheld Eric Cantona zijn leven weer op de rails krijgt. Alles Auf Zucker (Dani Levy, 2004) is niet in Nederland uitgebracht, maar wel te zien tijdens het SuikerZoetFilmfestival. Deze tragikomedie gaat over twee joodse broers die zich moeten verzoenen om zo de erfenis van hun moeder te krijgen.
Ook zijn er heerlijk cliché films te zien in Schiedam, zoals de romantische film Chéri (Stephen Frears, 2009) met Michelle Pfeiffer. De film speelt zich af in Frankrijk en vertelt het verhaal van de opmerkelijke affaire tussen de rijke Léa en Chéri, de veel jongere zoon van Léa's collega en rivale. Maar ook Machan (Uberto Pasolini, 2009), Rudo Y Cursi (Carlos Cuarón, 2008) en Sunshine Cleaning (Christine Jeffs, 2008) zijn onvervalste feel good movies met een suikerzoete rand.
Het ontroerende, maar ook afschuwelijke liefdesverhaal Los Abrazos rotos (Pedro Almodóvar, 2009) met Penélope Cruz draait in de Grote- of St. Janskerk. Het publiek wordt meegezogen in fataliteit, jaloezie en verraad. Bitterzoet is Taking Woodstock (Ang Lee, 2009). De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over Elliot Tiber, de man die het hotel van zijn ouders beschikbaar stelde aan de organisatoren van het Woodstock Festival, de vergunning regelde en hen in contact bracht met een boer met genoeg land om het festival te laten plaatsvinden.
In vier dagen tijd worden veertig films gedraaid in het karakteristieke centrum van Schiedam. De historische trouwzaal, de Grote- of St. Janskerk en de Oud-Katholieke kerk zijn bijzondere monumenten die een unieke entourage voor de films opleveren. Daarnaast worden in Galerie Jabelle en Filmhuis Schiedam juist in huiselijke sfeer films vertoond.
De komende week worden alle films bevestigd en zal het volledige programma op de website verschijnen, houd deze dus vooral in de gaten: www.suikerzoetfilmfestival.nl 

Bron: Persbericht Kunstalliantie 16 oktober 2009

 

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina