Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Midden-Delfland (Dag), een manier van leven
=> Originele pagina.

Midden-Delfland (Dag), een manier van leven

20 juni. De Midden-Delfland Dag 2009 stond dit jaar extra bol van muziek, kunst, cultuur en sport, met een klein aantal grote publiekstrekkers en een groot aantal activiteiten op wat bescheidener schaal. De activiteiten werden verbonden door de drie Rabobank fietsroutes en enkele wandel-, skate- en vaartochten. De algemene organisatie was in handen van de Midden-Delfland vereniging. Een 'knallende' opening vond plaats op het Boerolfestival in 't Woudt. Een impressie in het fotoalbum

De elfde Midden-Delfland Dag kreeg als thema: Midden-Delfland, een manier van leven. Het aantal activiteiten lag weer rond de 80. Naast de bekende locaties en activiteiten waren er organisaties die voor het eerst 'aanhaakten' bij deze dag ter promotie van het Midden-Delfland gebied. Zo waren er in de Schieveensepolder (grenzend aan Ackerdijk) activiteiten georganiseerd voor jong en oud: spelletjes, streekproductenmarkt, tentoonstelling en meer; de eendenkooi Aalkeetbuiten was open voor publiek; de Touw Trek Vereniging De Groene-Oase in Maasland organiseerde een historische tractoren optocht; het Solexmuseum in De Lier was een van de startpunten van een Rabobank fietstocht.

Het programmaboekje, verzorgd door de Midden-Delfland vereniging, gaf een keurig overzicht van de muzikale, kunst- en culturele en sportieve activiteiten, en de activiteiten per dorps/stadskern of gebied. Zoals altijd... er was teveel om allemaal te bezoeken en dus voor velen ongetwijfeld een moeilijke keus.

Boerolfestival en 't Woudt

Rondom 't Woudt was het dit jaar wel bijzonder druk met kort bij elkaar een aantal mooie activiteiten. Allereerst de tweede editie van het Boerolfestival. Vorig jaar zette dit nieuwe festival de toon, en dit jaar was het festival nog completer en verrassender. Meteen vanaf de opening van de Midden-Delfland Dag door burgemeester Rodenburg (gemeente Midden-Delfland) was het er gezellig druk bij de optredens en kunst en kunstige manifestaties. De boerderij, tuin en weiland eromheen waren op ludieke wijze 'aangekleed'. 

Op agrarische gebied kon het publiek in 't Woudt twee heel verschillende melkveebedrijven bezoeken. Grenzend aan het Boerelfestivalterrein ligt het melkveebedrijf van Dijkshoorn, waar automatisering met o.a. twee Lely Astronaut 3 melkrobots het mogelijk maakt om met minimaal personeel 120 koeien te houden. Aan de overzijde van de Woudseweg ligt het kleinschaliger biologisch melkveebedrijf van Van Paassen. 

In het kerkdorpje 't Woudt was er de kunstmanifestatie in de galerie Babs Voskuil, muziek in de kerk en een gezellige markt met veel oude boeken voor de kerk. Het terras van de Hooiberg was steeds gezellig druk.

Dorpskernen Den Hoorn, Schipluiden en Maasland

In de dorpskernen hadden diverse organisaties elkaar gevonden bij het organiseren van een braderie. In Den Hoorn was een groot deel van het Julianaplein gevuld met marktkramen en informatiestands van o.a. het Hoogheemraadschap van Delfland, de gemeente Midden-Delfland en Citta Slow. Nabij de Hoornbloem bevonden zich het muziekpodium, het toneelpodium en het terras voor een momentje uitrusten. Demonstraties van de brandweer trokken, zoals altijd, veel publiek. In Schipluiden, langs de Keenenburgweg, en in Maasland, op het Kerkplein, waren de marktjes wat bescheidener van opzet. In Maassluis was er op de markt een braderie met als thema 'het buitenleven'. De Midden-Delfland vereniging was op verschillende locaties aanwezig met informatie.

De Rabobank fietsroutes

Bij het uitzetten van de drie Rabobank fietsroutes wordt steeds zoveel mogelijk rekening gehouden met de verschillende locaties van de activiteiten in het gebied. Zo kon men komen langs de beeldententoonstelling aan de Zwethkade-zuid, de imker langs de Schieweg, boerderij Van der Wel (keramiek en oude bouwmaterialen) aan de Oostgaag, de natuurcamping De Grutto aan de Abtswoude en nog veel meer interessante plaatsen. Langs de routes bevinden zich ook diverse uitspanningen voor een korte rustpauze. 

Langs de Zuidbuurt (Maassluis en Vlaardingen) waren er weer twee grote publiekstrekkers. De boerderij De Karperhoeve had dit jaar nog grootser uitgepakt met een extra grote boerenmarkt en kinderdorp met veel attracties. De verschillende muzikale optredens zorgden voor extra gezelligheid. Op de wijnboerderij stond het Midden-Delflandse Korenfestival van Theatro Olando op het programma. In Maasland organiseerde de Touw Trek Vereniging (TTV) De Groene Oase een historische trekkeroptocht en show, waarbij ook oude bromfietsen na hun tocht door Midden-Delfland aanschoven. Op het WAD (World Art Delft) werden diverse workshops gehouden. 

Moe gefietst werd het na vier uur al snel stiller op de fietspaden van Midden-Delfland, waarbij wij konden terugkijken op weer een mooie Midden-Delfland Dag. De weersomstandigheden bleken eigenlijk best wel goed; wellicht een beetje veel wind en wat fris. Maar er was behoorlijk veel zon, en maar af en toe een grijze wolk en een enkel spatje regen.
Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina