Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
De Midden-Delfland Dag 20 juni 2009 - Wie doet er mee?
=> Originele pagina.

De Midden-Delfland Dag 20 juni 2009 - Wie doet er mee?

Alweer voor de 11 keer een Midden-Delfland Dag. Een dag waarop Midden-Delfland zichzelf presenteert in al haar verscheidenheid. Veel ondernemers, verenigingen en bewoners doen mee door het organiseren van grote en kleine activiteiten voor jong en oud(er). 
Dit jaar is het thema: Midden-Delfland, 'een manier van leven!'
In Midden-Delfland vinden we nog het leven dat zo bekend is op de oude schoolplaten; de weilanden met koeien, vogels en bloemen, sloten vol vissen en insecten. Toch is natuurlijk mede onder invloed van de ontwikkeling van de landbouw en de stedelijke economische veranderingen het beeld sterk veranderd. Deze ontwikkelingen zijn niet te stoppen, maar toch kan nog steeds met recht gesproken van een manier van leven op het platteland en in de dorpen van Midden-Delfland die anders is dan het leven in de stad. Vele organisaties bewoners en betrokken bij het gebied houden zich bezig met het behoud van stukjes van die eigenheid, zoals de streekeigen elementen, eventueel in aangepaste vorm, het karakteristieke beeld van boerderijen, het erf, de stallen en schuren en van het cultuurlandschap en de speciale activiteiten verbonden met het platteland. Het aardige is dat ook binnen nieuwe ontwikkelingen nog steeds iets van die 'manier van leven' op het platteland is terug te vinden. Het wordt steeds meer een element dat in de marketing van Midden-Delfland op de een of andere manier een rol kan spelen (authenticiteit, Cittaslow, etc.).

Tijdens de evenementen in 2009 willen we voor de bezoekers/deelnemers aan de activiteiten met name die onderscheiden 'manier van leven' in Midden-Delfland extra onder de aandacht brengen

De Midden-Delfland Dag is een eigen activiteit van de streek. Als organisatoren doen we u desgewenst graag suggesties voor activiteiten, maar het zijn uiteindelijk de streek en de streekorganisaties zélf die zich presenteren en de verschillende onderdelen organiseren. U kunt tenslotte zelf het best omschrijven wat u wilt en kunt en bovendien komt de organisatie en uitvoering ook bij uzelf te liggen. We vragen u, organisaties, gemeentes, ondernemers en individuele deelnemers, weer om op basis van en onder de vlag van het algemene thema een eigen voorstel voor een activiteit te ontwikkelen. Dat hoeft niet groot of duur te zijn, het kan aansluiten bij activiteiten die al bestaan of misschien kunt u oude ideeën opnieuw gebruiken. Belangrijk is dat er op allerlei plaatsen gedurende de Midden-Delfland Dag iets te doen is voor jong en oud, in de vorm van spel, fysieke activiteiten, hersenwerk, luisteren, discussiëren, proeven en soms gewoon stil genieten. De afgelopen jaren namen er duizenden mensen deel aan de Midden-Delfland Dag.

Wilt u iets organiseren?

Wilt u meedoen met de Midden-Delfland Dag van 20 juni 2009, dan vragen we u een aanmeldingsformulier in te vullen en uiterlijk 1 april 2009 aan ons terug te sturen of te mailen. Zodra alle aanmeldingen voor activiteiten binnen zijn zorgt de Midden-Delfland Vereniging voor een programmaboekje, posters en andere publiciteit. Heeft u een leuk plan laat het de Midden-Delfland Vereniging weten.

Op 4 maart is er een startbijeenkomst in hoeve Bouwlust waar alle deelnemende organisaties aan de Midden-Delfland Dag van harte welkom zijn, aanvang 20.00 uur.
Voor meer informatie en het aanmeldingsformulier kunt u terecht bij de Midden-Delfland Vereniging
e-mail: info@middendelflandvereniging.nl of telefoonnummer 06 42105407

Bron: Persbericht Midden-Delfland Vereniging 25 februari 2009

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina