Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Midden-Delfland Dag, zaterdag 20 juni 2009
=> Originele pagina.

Midden-Delfland Dag, zaterdag 20 juni 2009

Midden-Delfland heet iedereen welkom op de Midden-Delfland Dag op zaterdag 20 juni onder het motto ´Midden-Delfland, een manier van leven'. De Midden-Delfland Dag 2009 wordt dit jaar om 10.00 uur geopend bij het Boerolfestival, Woudseweg 180 in 't Woudt met een knallende start door Burgemeester Rodenburg.

Gedurende de dag 10.00 - 17.00 uur is er in het hele gebied veel te beleven, zoals onder andere: een braderie in Den Hoorn vaartochten in Maassluis, vogels kijken in 't Woudt, draaiende molens en gemalen in Schiedam en Zuidbuurt, kinderactiviteiten o.a. bij Hoeve Bouwlust en de Karperhoeve, wandel en fiestexcursies vanuit de Delflandhoeve, ringsteken met historische boerenwagen en een optocht van historische tractoren in Maasland, exposities in Den Hoorn, Maasland, Schipluiden en 't Woudt. Alle deelnemers (90) heten de inwoners van Midden-Delfland en de omliggende gemeenten van harte welkom om te genieten van de rust en ruimte, sport en spel, kunst en cultuur, flora en fauna.

Het volledige programma van de dag is te vinden op www.middendelflandvereniging.nl. Ook zijn de programmaboekjes op vele plaatsen in het gebied af te halen, zoals bibliotheken, gemeentehuis Midden-Delfland, de Hoornbloem in Den Hoorn, De Dorpshoeve en Op Hodenpijl in Schipluiden, De Hooiberg in 't Woudt.

Nog meer activiteiten:

Zie ook: Midden-Delfland Dag, zaterdag 20 juni 2009


De bibliotheek tijdens de Midden-Delfland Dag

Nieuwsgierige mensen komen de bibliotheek tegen op de Midden-Delflanddag! Alle vestigingen zullen met een stand aanwezig zijn. De Den Hoornse en Maassluise bibliotheek vindt u op de braderie, de bibliotheek Schipluiden staat met een kraam voor haar eigen deur en bibliotheek Maasland vindt u met een kraam bij de boekenmarkt op het Kerkplein.

Cultureel jaarprogramma 2009/2010

Ontdek wat de bibliotheek te bieden heeft en geniet van de aanbiedingen.
In alle kramen wordt het Cultureel Jaaraanbod 2009/2010 van de bibliotheek gepresenteerd, ook dit jaar weer met grote namen en verassende lezingen. U kunt alleen tijdens de Midden-Delflanddag kadobonnen kopen die recht geven op een toegangskaart voor één van de culturele activiteiten. In plaats van € 12,- betaalt u nu € 8,-. De kadobonnen zijn inwisselbaar voor bijna alle activiteiten die in de loop van het jaar georganiseerd worden (uitgezonderd Schilderen als Bob Ross).

Boekverkoop

De bibliotheken Den Hoorn en Schipluiden starten zaterdag 20 juni met de boekverkoop van oude en afgeschreven boeken. Wilt u lekker lezen in de vakantie? Sla uw slag vanaf 10.30 uur in één van beide vestigingen.


20 juni Boeren Karperhoeve Markt

Op 20 juni a.s. zal voor de 7e keer de Boeren Karperhoeve Markt worden gehouden op en rond het erf van boerderij De Karperhoeve, Zuidbuurt 5-7 te Maassluis. De Karperhoeve is een Rijksmonument en wordt op dit moment gedeeltelijk gerestaureerd. Ondanks deze restauratiewerkzaamheden zullen er tijdens de Boeren Karperhoeve Markt gedurende de gehele dag weer diverse activiteiten en demonstraties zijn voor jong en oud: kinderdorp met o.a. pony rijden en snoeppaal klimmen, huifkarrondritten, boottochten, kraampjes met diverse (streek)producten, schapen scheren, oude ambachten, roofvogeldemonstratie, diverse muzikale optredens, tentoonstelling van quilts en aquarellen van het Midden-Delflandgebied in de ouderwetse Grupstal, enz. enz. Ook kunt u weer terecht voor de RABO fietsroute. Kortom een Loei-Leuke dag op de boerderij: kom kijken en genieten van het Boeren Buiten Leven. Voor een uitgebreid programma van de Boeren Karperhoeve Markt en de tijden kunt u terecht op de website www.stichtingdekarperhoeve.nl.

In samenwerking met Restauro bieden wij u dit jaar tevens de unieke gelegenheid om de restauratiewerkzaamheden van het Rijksmonumentale pand te komen bekijken. Op afspraak zullen tussen 15.00 uur en 17.00 uur enkele rondleidingen worden gegeven. De kosten hiervoor bedragen € 2,50 p.p. Aanmelden hiervoor kan telefonisch op de volgende nummers 06-24136316 of 010-5911454/010-5928735.
De Boeren Karperhoeve Markt wordt dit jaar o.a. mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en Restauro.


Hoogheemraadschap van Delfland doet weer mee met Midden-Delflanddag

Zaterdag 20 juni is het Midden-Delflanddag. Medewerkers van het Hoogheemraadschap van Delfland staan van 10.00 tot 16.30 uur in een stand op het Julianaplein in Den Hoorn.

De medewerkers geven hier algemene informatie over het hoogheemraadschap en beantwoorden al uw vragen. Ook besteden zij aandacht aan educatie over water. Er zijn weer leuke prijzen te winnen door deel te nemen aan een fotowedstrijd. En voor kinderen is er een leuke quiz.

Maar er is meer!

Bij Melkveehouderij Dijkshoorn aan de Woudseweg 180a in Schipluiden kunnen bezoekers van 10.00 tot 16.30 uur een informatieve rondrit krijgen langs de nieuwe waterberging in de Woudse polder. Deze rondrit wordt gedaan met een trekker en boerenwagen. Op het erf van deze boer kunnen de allerkleinste bezoekers zich laten schminken. Ook kan bij deze melkveehouderij worden gezien hoe koeien worden gemolken met twee hypermoderne melkrobots.

Bron: Nieuwsbank.nl


Aquarellen Midden-Delflandgebied tijdens Boeren Karperhoeve Markt op 20 juni a.s.

Tijdens de Boeren Karperhoeve Markt op 20 juni a.s. zal een expositie worden gehouden van aquarellen van o.a. het Midden-Delflandgebied. In de ouderwetse Grupstal zullen werken te bewonderen zijn van de Rotterdamse landschapsschilders Dick Carlier en Laurens Masereeuw.

Dick Carlier beoefent al 35 jaar de kunst van het aquarelleren en schildert het liefst "en plein air", dus ter plekke en in de natuur om zo tot mooie scheppingen te komen. Een ieder die naar zijn aquarellen kijkt zal de boodschap "geniet van de schoonheid om je heen" niet ontgaan. Ook het leven van Laurens Masereeuw heeft voortdurend in het teken gestaan van kunst en na zijn 55e jaar is hij zich nog actiever hiermee bezig gaan houden. Hij volgde diverse cursussen in o.a. aquarelleren en was lid van enkele schilderclubs. In zijn werken combineert hij wateverf met Oost-Indische inkt. Prachtige landschappen, dorpsgezichten en waterpartijen in aquarel in een sfeervolle omgeving tentoongesteld. Hier zullen tevens quilts te bewonderen zijn, die zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door leden van quiltgroep De Quiltbarg.

Verder is er tijdens de Boeren Karperhoeve Markt nog veel meer te beleven en te zien voor jong en oud: van schapen scheren tot roofvogeldemonstratie, van ponyritjes tot huifkarritten en boottochten, kraampjes met (streek)producten, diverse muzikale optredens en startpunt RABO Midden Delflanddag fietsroute, enz. enz. Kom kijken en genieten van het Boeren Buiten Leven op 20 juni van 10.00 - 17.00 uur De Karperhoeve, Zuidbuurt 5-7 te Maassluis. www.boerenkarperhoevemarkt.nl 


Beleef het echte buitenleven in Gaaf en Gastvrij Schieveen

Zaterdag 20 juni, op Midden –Delfland dag, staan de boerderijen en weilanden voor u open in Polder Schieveen. Het centrum van de activiteiten is de Hofweg waar oud en jong het buitenleven kunnen ervaren. De Poldermarkt bij Hofweg 93, nodigt tot shoppen bij de kramen met streekproducten, planten, natuurdecoraties en curiosa. Voor de kinderen zijn er oud -Hollandse kinderspelen, speurtochten in wei en sloot, nestkastjes bouwen, slootje springen, vilten met schapenwol, rijden met de bokkenkar en kroelen met kleinvee. Na al die belevenissen staan de gevulde mandjes klaar om lui te picknicken in het pas gehooide weiland.

Paarden horen bij het leven in de polder. Bij pensionstal Neeleman aan de Hofweg 92 zijn de ruiters in actie te zien bij de dressuurproeven op muziek en het springconcours. Kleine ruiters kunnen er pony rijden. Bij het Tussengemaal aan de Hofweg starten elk uur vanaf 12.00 tot 17.00 uur de Polderwandelingen langs de Binnenboezem, met als eindpunt Pensionstal Neeleman. Vanaf de hooggelegen kade ervaren de wandelaars het gave, weidse panorama met de skyline van Rotterdam op de achtergrond. In het korte grasland beschermen luidruchtige grutto’s. kieviten en scholeksters hun jongen tegen rovende kraaien en meeuwen. Talrijke ganzenfamilies voeden er zich met het sappige gras. Bij Hoeve De Vrijheid aan de Hofweg 150 is de bezoeker welkom koffie te drinken en een blik te werpen in de (melk)stallen. Oude foto’s geven een terugblik naar het verleden van deze unieke, geheel agrarische polder. Moderne landbouwmachines laten zien hoe het land met moderne en milieuvriendelijke technieken beheerd wordt. Aardappels en bonen groeien als kool in de moestuinen langs de Hofweg. De kweker laat kinderen en hun ouders graag meegenieten met zijn gezonde hobby. Om 11.00 uur verricht Polderburgemeester’, A. Hoogerbrugge, als polderoudste de Midden -Delfland Dag aan de Hofweg. Jarenlang was hij de belangrijkste man in Schieveen. Vanuit zijn molenwoning bediende hij de pompen die ervoor zorgen dat de laaggelegen weilanden en woningen droog blijven.

Vanuit Overschie is Schieveen makkelijk te bereiken via de Delftweg, Tempelweg en het viaduct onder de A13 richting Delft. Parkeergelegenheid is er langs de Schieveensedijk en nabij de Bovendijk, maar ook hier geldt: “Kom op de fiets, dan mis je niets”. Wandelaars worden uitgenodigd mee te rijden met de pendelende paardenkoets of trekkerwagen.
Informatie: www.schieveensepolder.eu en www.middendelflandvereniging.nl

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina