Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Natuurwerkdag 'grote opknapbeurt' van Nederlandse landschap - 7 november 2009
=> Originele pagina.

Natuurwerkdag 'grote opknapbeurt' van Nederlandse landschap
Zaterdag 7 november 2009

De Knotgroep Midden-Delfland is op zaterdag 7 november natuurlijk ook druk in de weer tijdens de landelijke Natuurwerkdag. De knotgroep is een gezellige groep van mannen en vrouwen die in de wintermaanden om de drie weken aan het knotten is. Bij het Midden-Delfland gebied moet u dan denken aan het driehoek Maassluis, Delft en Vlaardingen. De Natuurwerkdag is de ideale dag om kennis te maken met vrijwilligerswerk in het landschap. Ook u bent van harte welkom om hieraan deel te nemen. De werkzaamheden zijn het knotten van de bomen en het opruimen van de takken. De takken worden in een ril gelegd. Dat is een lange rij takken, die jarenlang dient als schuilplaats en broedgelegenheid van vogels en dieren.

Het is heerlijk om een paar uurtjes aan de slag te zijn midden in de natuur en om aan het eind van de dag te zien dat de wilgen en elzen er weer prachtig bij staan.

Midden in Midden-Delfland ligt langs de Slinksloot, een eeuwenoude kreek, een oud bosje met knotwilgen en elzen. Drie jaar geleden zijn de bomen door de Knotgroep Midden-Delfland geknot en zijn nu toe aan een grote onderhoudsbeurt. Deze locatie is gelegen tussen Schipluiden en Vlaardingen. Te bereiken via de A20-Afslag Vlaardingen. Richting Holy, Holyweg-Breeweg-Zouteveenseweg. Vanaf Schipluiden: Midden in het dorp de brug over richting Vlaardingen. U komt vanzelf op de Zouteveenseweg en bereikt u de werkplek die herkenbaar is aan het spandoek en de witte knotkar.

Gereedschap is aanwezig. Deelnemers wordt aangeraden stevige schoenen en werkkleding mee te nemen. Afhankelijk van het weer: laarzen en regenkleding. De werkdag begint om 10.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Tussen de middag is er erwtensoep. Neem wel een lepel en mok mee!

Voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten in de buurt kunnen belangstellenden terecht op www.natuurwerkdag.nl. Per locatie is er een beperkte deelname mogelijk, dus meld je snel aan! Dit kan per mail: buur@kabelfoon.nl of verboom@kabelfoon.nl. 

Zie ook:

Bron: Persbericht Knotgroep Midden-Delfland 31 oktober 2009

 

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina