Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Twaalf voorstellingen 'Hoe word ik boer?' maart-april 2009
=> Originele pagina.

Vervolg op verlichte boerderijenroute Midden-Delfland - Twaalf voorstellingen 'Hoe word ik boer?'

Vrijdag 13 maart a.s. wordt op boerderij Vrijlust van de familie A. Rodenburg aan de Woudweg 24 te Schiedam de voorstelling 'Hoe word ik boer?' gespeeld. Bezoekers zijn leerlingen van de basisschool De Vlinder in Schiedam. Tijdens drie optredens, om 9.30, 11.00 en 13.00 uur, gaan kinderen van de groepen 6 kennis maken met het boerenbedrijf. Ze leren welke werkzaamheden dat met zich meebrengt en wat de invloed ervan is op het agrarisch gezinsleven.

'Hoe word ik boer?' is een kindervoorstelling en cursus ineen. De kinderen ontmoeten familie Van Veen: oude oma in haar rolstoel, de boer en boerin en hun dochter, knecht Johan, Bertha 5 en vervelende buurman Gerrit. Ze mogen met hen ontdekken hoe het leven op deze boerderij eruit ziet en.... steken zelf ook de handen uit de mouwen! Want het boerenechtpaar gaat op vakantie naar Australië en zoekt tijdelijk een vervanger voor hun boerderij. Wie gaan ze kiezen en waar letten ze dan op? De kinderen krijgen een spoedcursus 'Hoe word ik boer' met diverse workshoprondes als leren koemelken, trekker rijden en een kruiwagenrace.

Voor wie bedoeld

Zo'n 350 kinderen van de basisscholen uit de gemeenten Schiedam, Midden-Delfland en Delft gaan in maart en april naar een van de twaalf voorstellingen 'Hoe word ik boer?'. De voorstellingen zijn een vervolg op de verlichte boerderijenroute Midden-Delfland die in november jl. plaatsvond. Dit zogeheten 'Toneel op de Deel' is mogelijk dank zij een gulle bijdrage van het VSB Fonds en Prins Bernhard Cultuur Fonds.
De overige speeldata zijn 27 en 31 maart en 7 april. Dan worden de voorstellingen gegeven op het agrarisch bedrijf van de familie A. van Adrichem aan de Gaagweg in Schipluiden.

Toneelgezelschap Adorabel heeft ruim zestig keer eerder bij vorige verlichte boerderijenroutes de voorstelling 'Hoe word ik boer?' voor basisscholen opgevoerd. Op de website www.verlichteboerderijen.nl => knop 'Toneel op de Deel' is meer informatie te vinden.

Bron: Persbericht www.verlichteboerderijen.nl 11 maart 2009

Hier meer over de verlichte boerderijen in Midden-Delfland 2008.

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina