Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Excursie Vleermuizen in Schipluiden - 28 augustus 2009
=> Originele pagina.

Excursie Vleermuizen in Schipluiden

Op vrijdag 28 augustus organiseert de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland een excursie Vleermuizen. De start is om 21:00 uur bij Op Hodenpijl, Rijksstraatweg 20-22, Schipluiden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Verzamelen met de fiets.

Met behulp van de bat-detector gaan we deze zomeravond op zoek naar vleermuizen. Er zal vooraf en tijdens de excursie uitleg aan de deelnemers worden gegeven over vleermuizen in algemene zin, hun leefwijze, gedrag, geluiden, verblijfplaatsen en hun wettelijke beschermde status.

De reden om deze excursie te organiseren is het jaarthema Vleermuizen, in dit jaar brengt de KNNV deze bijzondere diergroep onder de aandacht. De KNNV, de natuurvereniging voor Delfland, organiseert dit thema om informatie geven over vleermuizen, het in kaart brengen van het voorkomen van deze dieren en adviezen te geven voor de bescherming van deze dieren. Het motto is dan ook als je een vleermuis ziet, geniet er van en meld het de KNNV.

Zoekkaart

Vraag een zoekkaart aan: afdelingDelfland@knnv.nl of (015) 214 36 75 (na 18:00 uur).
De KNNV wil graag waarnemingen hebben uit de plaatsen: Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag). De kaarten zijn ook op te halen in de bibliotheken van deze plaatsen.

Het werkgebied van de KNNV afdeling Delfland omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag).

Wat is en doet de KNNV

De natuurvereniging KNNV probeert de inwoners van Delfland enthousiast te maken voor de 3 N's: natuurstudie, natuurbeleving/educatie en natuurbescherming.

De ruim 50 door Nederland verspreide afdelingen organiseren diverse activiteiten zoals inventarisaties, excursies, lezingen, cursussen en natuurbeschermingsactiviteiten en laten hun stem horen bij landinrichtingsplannen of bedreigde natuurgebieden. Ook steken ze hun handen uit de mouwen als het gaat om bijvoorbeeld het knotten van wilgen en het begeleiden van de paddentrek. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland. 

Belangstellenden kunnen zich gratis abonneren op KNNV Nieuws; een wekelijkse email uitgave. Stuur een email aan afdelingDelfland@knnv.nl

Bron: Persbericht KNNV 19 augustus.

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina