Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Wollebrandconcert - vrijdag 19 september 2008 - 20.00 uur - gratis
=> Originele pagina.

Sfeervol Wollebrandconcert 2008 onder de blote hemel

19 september 2008. Onder ideale weerscondities werd het derde Wollebrandconcert georganiseerd door Dario Fo. De langzaam ondergaande zon kleurde de wolkeloze lucht in prachtig rood. Ongeveer 2000 bezoekers waren naar de waterskiplas in Honselersdijk gekomen met een kleedje, zeiltje of campingstoelen en vaak ook met een hapje en drankje. Diverse koren, pianist Martin van Broekhoven en harmonieorkest Sint Caecilia Schipluiden brachten een gevarieerd muzikaal programma.

Het was inderdaad een heldere hemel met een temperatuur rond 12 graden. Maar het gevarieerde programma met o.a. een "warming up" van Spaanse liederen van Lorca door leerlingen van Theaterschool koperen Kees, de officiële opening door het Hongaarse gastgezelschap "Discantus Vocal Ensemble", het kassenbouwerskoor met "O sole mio", drie suites door Harmonie Sint Caeclia, Schipluiden, enkele hymnes gezongen door het Westlands Mannenkoor en tenslotte delen uit de Carmina Burana door bijna alle deelnemende koren hield het publiek tot het eind op de oever van de Wollebrand. 

De toegift was weer echt Westlands. Met het lied 'Twee tissies druiven' werd het derde Wollebrandconcert afgesloten. 

Ook Burgemeester Sjaak van der Tak bevond zich onder de enthousiaste menigte. Hij gaf aan Dario Fo te kennen de muziek en het hele evenement fantastisch te vinden, maar ook iets te missen: vuurkorven, voor de sfeer en extra warmte. Dario Fo kijkt eveneens terug op terug op een zeer geslaagd Wollebrandconcert en zal in 2009 deze muzikale traditie voortzetten. Met een programma vol vurige muziek op het drijvend podium en als het even kan met sfeervol kampvuur op het strand.

Bron: Persbericht Dario Fo 22 september.


Wollebrandconcert vrijdag 19 september - 20.00 uur - gratis
Klassieke muziek onder de blote hemel

Vrijdagavond 19 september kunnen liefhebbers van klassieke muziek voor het derde achtereenvolgende jaar genieten van een openluchtconcert op recreatieterrein de Wollebrand te Honselersdijk.
Op het programma staan klassieke liederen en muziekstukken die min of meer hun oorsprong hebben in de volksmuziek. Met dit derde concert zet Dario Fo, ondernemers in de kunst, een traditie voort, wederom onder het motto "Klassieke muziek onder de blote hemel".

Volksmuziek

De invloed van traditionele volksmuziek op de klassieke muziek vormt deze keer het thema van het Wollebrandconcert. Voor de opening staat een gastoptreden gepland van het Hongaarse "Discantus Vocal Ensemble", een van de deelnemers aan het Tonen 2000 festival in datzelfde weekeinde. Verder worden liederen van Federico García Lorca uitgevoerd en het gedicht "Lied" uit "Vleugels van Herinnering" zowel op muziek van Micha Hamel als Daan Manneke. De avond wordt besloten met enkele delen uit de Carmina Burana van Carl Orff, gezongen door alle zangers die aan het concert meewerken.

Samenwerking

Het Wollebrandconcert wil een (drijvend) podium zijn waarop uitvoerenden van klassieke muziek in Westland en Midden Delfland samenwerken. Bij het concert van 19 september zorgen het Westlands Mannenkoor, St Caecilia Harmonie (Schipluiden), het Dario Fo-koor, leerlingen van Theaterschool Koperen Kees en het Dario Fo-vrouwenkoor voor een zeer gevarieerd en aantrekkelijk programma. Met het optreden van het Hongaarse gezelschap krijgt het evenement zelfs een internationaal tintje.

Onder de blote hemel

Ook dit jaar zullen bezoekers, romantisch gezeten aan de waterkant van de Wollebrand, weer kunnen genieten van prachtige muziek. Gezien het jaargetijde is het geen overbodige luxe een plaid, warme trui en misschien ook een parapluutje mee te nemen. En om er helemaal een geslaagde avond van te maken kan men gerust een picknickmandje en een klapstoeltje meenemen naar het terrein. Consumpties zijn ook ter plekke te verkrijgen.

Vrije toegang

De locatie waar het concert plaatsvindt is Recreatiegebied de Wollebrand, Broekpolderlaan 10, 2675 LJ Honselersdijk. De aanvang is 20.00 uur.
De toegang is gratis en na afloop van het concert gaat de pet rond.
Nadere informatie is te verkrijgen bij Dario Fo, ondernemers in de kunst, Voorstraat 88, 2685 EP, Poeldijk, tel. 0174-244455 of via info@dariofo.nl 

Links:

Bron: Persbericht Dario Fo 11 september 2008
Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina