Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Schippop 2008 snoert critici de mond. Het veld is vol! 12 juli 2008
=> Originele pagina.

Schippop 2008 snoert critici de mond. Het veld is vol!

Schipluiden - Zaterdag 12 juli stond in het teken van het Schippopfestival. Op een goed gevuld veld, waar de zon uitbundig scheen werd om 15.00 de POWER-knop ingedrukt. FOD, A Silent Express en Destine 

verzorgden het eerste echte gitaarwerk voor het publiek dat op het grasveld voor het podium hun plaatsen hadden ingenomen. Staand, liggend en zittend op kleedjes werd er zichtbaar genoten. 
Rond etenstijd, een ruim begrip tijdens Schippop, speelde Orange Glow haar melancholieke indierock. Precies op tijd om even rustig achterover te leunen en volop te genieten van goede muziek en een heerlijke en eerlijke maaltijd. "Schoon Schippop" deed zijn naam eer aan door te werken met herbruikbare materialen als hardplastic drankglazen, porseleinen borden en stalen bestek. Vervolgens een kop koffie, een laatste toiletbreak en dan keihard swingen op de aanstekelijke dance-metal muziek van Bagga Bownz. Na deze warme introductie van de avond was het de beurt aan oer-Delftenaar Henk Koorn met zijn band Hallo Venray. Het veld staat dan inmiddels voller dan ooit met ruim 450 man en met name de oudere generatie geniet zichtbaar. 

The Madd krijgt vervolgens jong en oud weer aan het dansen met hun opzwepende sixtiessound. Met strakke maatpakken en Rotterdamse meligheid is deze band qua presentatie absoluut het toppunt van de dag. Tot slot nog Nobody Beats the Drum. De gitaren zijn dan inmiddels allang in de koffers verdwenen en in plaats daarvan zijn draaitafels en drumcomputers op het podium verschenen. Ook de mannen zelf zijn op tijd in Schipluiden nadat ze eerst nog even Dance Valley op stoom hadden gebracht. De opzwepende dancemuziek sluit naadloos aan op de overweldigende videobeelden. Vooraan het podium gaat de jeugd volledig uit haar dak en na diverse 

smeekbeden van de breakbeat tovenaars zelf en het publiek moet iedereen toch het veld ruimen. Het geluid moet naar niveau nul, want de vergunning voor 2008 kan niet meer verder worden opgerekt. Kortom, de stekker ging eruit. Maar… volgend jaar is er weer een Schippop.

Tweede lustrum

Waar critici dachten dat dit jaar de laatste keer zou worden heeft de organisatie het tegendeel bewezen. Het veld was voor het eerst in jaren goed vol, dus het lijkt of het publiek na negen lange jaren het Schippop festival in haar armen heeft gesloten.

Volgend jaar nummer tien. Tijd voor een feestje.

Schippop voor het hele gezin

Voor kinderen was er een Kinderdorp en kon er vanaf 15.00 uur naar lieve lust geschilderd worden tijdens de Kinderkunstworkshop. Zo'n honderd kinderen hebben zich uitgeleefd op het 'grote' doek. De kunstwerkjes, nu waarschijnlijk droog, hangen als echte Mondriaantjes en Picasso's thuis aan de muur. En dat allemaal terwijl pa en ma genoten van de muziek.

Tot slot nog dit. Na het weekend was het enige dat nog restte en dus getuigde van Schippop 2008. Vijf (niet eens) volle grijze containers. Een grasveld dat waarschijnlijk een paar weekjes nodig heeft om weer volledig te herstellen.

Binnenkort staan de foto's op: www.schippop.nl

Bron: persbericht Schippop.
Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina