Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Uitwaaien in Midden-Delfland op Nieuwjaarsdag - 1 januari 2009
=> Originele pagina.

Uitwaaien in Midden-Delfland op Nieuwjaarsdag

Natuurlijk wordt op nieuwjaarsdag weer de wandeling over het dijklichaam van de A4 door het Midden-Delfland gehouden. Voor de 11e keer alweer! Het kan nog steeds, zonder lawaai en uitlaatgassen en een A4 slechts als stippellijn op de kaart, maar hoe lang nog? Hoe lang kunnen we hier nog de stilte ervaren die in de randstad bijna nergens meer bestaat?

Voor iedereen die nieuwsgierig is, is er deze inmiddels traditionele Nieuwjaarswandeling, op donderdag 1 januari 2009, over het dijklichaam tussen Delft en Schiedam. Het is een initiatief van de Midden-Delfland Vereniging, Te Voet, Stichting Stop RW19/A4, Fietsersbond, Rover, Milieudefensie, KNNV, NIVON, PvdA-afd. Delft, Groen-Links-afd. Delft en the International Institute for the Urban Environment.

Een jaarlijkse unieke kans om dit eeuwenoude weidegebied op deze bijzondere manier te leren kennen!
Midden-Delfland is (nu nog) een oase van rust en natuur, gelegen tussen de verstedelijking van Den Haag en Rotterdam, en voor veel mensen een plek waar je even buiten de drukte uit kunt waaien zonder ervoor in de auto te moeten stappen. Midden-Delfland is het waard om dit te koesteren. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te genieten van ons eigen kleine Groene Hart. De wandelafstand is ongeveer 12 km.

We verzamelen kwart voor twaalf in de hal van het station in Delft, vanwaar we de trein nemen naar Schiedam-Nieuwland. Tramlijn 23 brengt ons naar de Brederoweg (uitstappen Schubertplein) waar we om ongeveer 12.45 uur (ter info voor wie aldaar wil aansluiten) het zandlichaam opgaan. We komen dan al snel in het open weidegebied, met een voor deze omgeving prachtig wijds uitzicht en een onvoorstelbare stilte. Toch zijn het maar enkele kilometers voor we Delft al zien liggen. Onderweg is er geen horeca, dus zelf thermoskan met warme drank en restanten oliebollen meenemen. Vlakbij Delft volgen we de oude Tanthofkade tot Den Hoorn; langs het water van de Buitenwatersloot komen we tenslotte uit in de binnenstad van Delft.

Nadere inlichtingen, liefst per e-mail, anders per telefoon bij Chris Smitskamp
chris.smitskamp@antenna.nl
of 015.2130109

Bron: Persbericht KNNV afd. regio Delft 22 december 2008
Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina