Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Delftse Streekmarkt en Ready Steady Cook - 6 september 2008
=> Originele pagina.

Delftse Streekmarkt

6 september. Op de Boterbrug in Delft werd deze zaterdag de vierde Delftse Streekmarkt gehouden. Bij perfect marktweer zat de loop er al vanaf het begin in. Dit jaar waren er naast de bekende deelnemers van vorige edities ook een aantal nieuwe deelnemers. De meest in het oog springende was wel Uitvaartbegeleiding De Regenboog, die met hun onlangs gepresenteerde lijkkist met wilgenhout veel bezoekers kreeg. Adri Huisman maakte van een van de kisten een waar kunstwerk. 

De producten van het platteland werden symbolisch met platbodems de stad binnen gevaren en meerden af aan de Oude Delft, bij het Meisjeshuis. Vanaf tien uur was er bij de opgestelde kramen vooral veel te proeven, zoals druiven, bier, wijn, jams, honing, brood en banket, volgens historische recepten gemaakte gerechten en meer. Evenals vorig jaar werd de toegang van de Oude Delft naar de Boterbrug versierd met paprika's in vele groottes en kleuren door kunstenaar Adri Huisman. Een ezelmoeder met kind had veel aantrekkingskracht op de kinderen. De Midden-Delfland vereniging en de Agrarische natuurvereniging Vockestaert gaven meer informatie over het Midden-Delfland gebied. 

De organisatie van deze markt was in handen van de stichting Stichting De Witte Roos en stichting h'Eerlijk Delfland.


Aankondiging: Delftse Streekmarkt en Ready Steady Cook

Op 6 september organiseren Stichting De Witte Roos en stichting h'Eerlijk Delfland 'De Delftse Streekmarkt'. Op de Boterbrug in Delft is van 10.00-17.00 een grote verscheidenheid aan streekproducten te zien, proeven en kopen. Om 14.00 zal in de tuin van het Meisjeshuis een streekproducten versie van het programma Ready Steady Cook te zien zijn. Tijdens deze show gaan Mario Ridder chefkok van de Zwethheul (twee Michelin sterren) en chefkok Misha Sukyás-Reati aan de slag met streekproducten uit de omgeving van Delft en in 20 minuten een gerecht maken.

Midden-Delfland Nieuws
5 juni: Activiteiten en programma Midden-Delfland Dag 17 juni 2023
29 mei: Sfeervolle eerste 'Dag van het kasteel' in de kasteeltuin van de Keenenburg
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina