Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Uitbreiding kinderopvang in Schipluiden - opening 't Kickertje in Schipluiden - 6 september 2003
=> Originele pagina.

Uitbreiding kinderopvang in Schipluiden

Op 15 augustus jl. heeft de Stichting Kinderopvang Schipluiden haar deuren geopend in de kern Schipluiden. Daar heeft zij een prachtig onderkomen gevonden in het voormalig schoolgebouw van het Galjoen aan de Burgemeester van Gentsingel. Het gebouw is de afgelopen maanden gerenoveerd en aangepast voor kinderopvang. Er is per dag plaats voor 12 kinderen van 0-4 jaar en 20 kinderen in de leeftijd van 4-13 jaar. Ook peuterspeelzaal de Woelige Hoek heeft haar twee groepen gehuisvest in dit gebouw en de Stichtingen maken samen gebruik van de hal en de buitenruimte.

De officiële opening van het gebouw vond plaats op 6 september a.s. om 10 uur door wethouder H.G.M. Keijzer. Aansluitend werd er door beide organisaties een open ochtend tot 12 uur georganiseerd.
De Stichting Kinderopvang Schipluiden startte op 29 november 1993 met één groep dagopvang in de kern Den Hoorn onder de naam Kindercentrum ‘t Kickertje. De realisering van dagopvang en naschoolse opvang is ontstaan op initiatief van een aantal enthousiaste vrouwen in de gemeente, die zich ten doel stelden op een aantal locaties in de gemeente Schipluiden professionele kinderopvang te organiseren. Twee van deze vrouwen zijn nog steeds direct betrokken bij de Stichting Kinderopvang Schipluiden. Cynthia Wijnands- Chin reeds 10 jaar als voorzitter van de Stichting Kinderopvang Schipluiden, en Yvonne van den Berg nu als coördinator/leidster in de nieuwe locatie in de woonkern Schipluiden.
Nu, anno 2003 en bijna 10 jaar later heeft de Stichting 11 groepen, verspreid over 4 locaties in Den Hoorn en Schipluiden. In totaal kan de Stichting opvang bieden aan 172 kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar per dag. Er zijn 72 plaatsen voor kinderen van 0-4 jaar verdeeld over 6 groepen en 100 naschoolse opvangplaatsen voor kinderen in de leeftijd van 4-13 jaar. De Stichting Kinderopvang Schipluiden heeft zich ten doel gesteld kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar onder deskundige begeleiding in een daarvoor speciaal ingerichte ruimte op te vangen. Daarmee wordt enerzijds het opvoedingsmilieu verbreed en worden anderzijds ouders/verzorgers in de gelegenheid gesteld te werken/studeren.
Midden-Delfland Nieuws
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
19 april: Met Vockestaert de Boer op: Hoeve Rust-hoff, zaterdag 29 april
17 april: Vroege Vogelexcursie Kraaiennest

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina