Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Wijk Korpershoek geopend met straattheater en kunst - 13 juni 2003 - Schipluiden - Korpershoek - Tineke van Gils
=> Originele pagina.

Wijk Korpershoek geopend met theater en kunst

Schipluiden, 13 juni 2003. Om even na vier uur 's middags is de nieuwe woonwijk Korpershoek feestelijk geopend. Naast de genodigden van de gemeente Schipluiden en het aannemersbedrijf ABB Bouw waren veel nieuwe bewoners van de wijk en belangstellenden naar de dijk langs de Vlaardingsevaart gekomen (de voormalige sportvelden). Hier zou het eerste deel van de officiële opening plaatsvinden. 

Er stond een grote houten doos klaar om geopend te worden.

Als bij een echte straattheateract (dit weekend zijn de Mooi Weer Spelen in Delft) kwam vanachter molen Korpershoek een meer dan levensgrote karper aangedreven, hierbij het "karpergedicht" voordragend. Eenmaal op het droge kroop Tineke van Gils uit het schubbenpak. Twee wethouders van de gemeente Schipluiden onthulde vervolgens haar kunstwerk. Het is gemaakt van geglazuurd steengoed, speciaal voor deze plaats aan de vaart: een combinatie van Karpers, Plompebladeren en Rietstengels. Tineke maakte dit werk na verkozen te zijn uit een aantal inzendingen om deze plaats "onder" molen Korpershoek te verfraaien. Het wordingsproces van het kunstwerk is vastgelegd op haar eigen website. Ook de kinderen uit de wijk droegen bij aan dit kunstwerk!

  De officiële toespraken en bedankjes over en weer, het tweede officiële deel, vonden wat later plaats in de Dorpshoeve, uiteraard onder het genot van een drankje en hapje. Tineke en echtgenoot Wim hadden hier een fototentoonstelling en een (digitale) diavertoning opgesteld die beide met veel interesse werden bekeken. 

Volgens de spreker van de bouwonderneming is er weinig misgegaan. De bijna dijkdoorbraak bezorgde wel even voor wat slaaploze nachten. Ook de heipalen bleken niet altijd even stabiel te staan in de drassige grond en wilde wel eens "aan de wandel" gaan. Hij feliciteerde de nieuwe bewoners met de wijk.

Wethouder Keijzer motiveerde waarom er in de wijk kunst moest komen. 

De kinderen uit de wijk hebben inmiddels het kunstwerk "in bezit genomen" als hun speelobject.

Zo'n 1000 kleine karpertjes (van aardewerk) heeft Tineke "uitgezet" op de paden rondom het kunstwerk. Al meteen ná de onthulling werd naarstig gezocht naar deze kleine diertjes. Bovendien beloofde Tineke een jaar lang nieuwe karpertjes!
 
Midden-Delfland Nieuws
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
19 april: Met Vockestaert de Boer op: Hoeve Rust-hoff, zaterdag 29 april
17 april: Vroege Vogelexcursie Kraaiennest

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina