Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Kerstmarkt in Schipluiden - 13 december 2003
=> Originele pagina.

Kerstmarkt in Schipluiden

Op zaterdag 13 december werd in en om de Hervormde kerk aan de Dorpsstraat een kerstmarkt gehouden. Winkels, verenigingen en bedrijven presenteerden zich en verkochten hun waren. In de kerk werd een "levende kerststal" uitgebeeld en kerstliederen gezongen. Hier een fotogalerij.

Of de kerstmarkt door kon gaan was eerder op de dag zo zeker nog niet. Zware windstoten en hevige regen bemoeilijkte de voorbereidingen. Toen het laat in de middag droger werd en de wind wat ging liggen stroomde het publiek al toe terwijl de laatste voorbereidingen nog werden afgerond.

Het pleintje vóór de kerk leent zich uitstekend voor deze gezellige activiteit. Onder het afdak van de fietsenstalling en aan de kramen er voor was van alles te koop van kerstkleding en kerstattributen tot salades, gluhwein en andere lekkernijen. Een draaiorgeltje, een schapenstal, het Alpine Sport chalet en de strijdkreet van het Leger des Heils maakte de markt bijna compleet; want ja, er was geen sneeuw; het was zelfs aan de warme kant voor deze tijd. 

Binnen in de Hervormde kerk was het toneel van de "levende kerststal", die uitgebeeld werd door een aantal schoolkinderen. De rol van het kerstkind in de kribbe werd gespeeld door een aantal gelegenheids kerstbaby's. Het orgelspel en de kerstliedjes gezongen door het kinderkoor maakte de kerstsfeer voor het talrijke publiek compleet. 

De gierigaard Scrooge was even uit het verhaal van Charles Dickens gestapt om uit te leggen hoe hij eerst een gierige werkgever was die kerstmis en de mensen haatte. Hij kreeg een nachtelijk bezoek van zijn 7 jaar geleden overleden partner. Die vertelde hem dat hij drie geesten op bezoek zou krijgen die Scrooge tot inkeer zouden brengen waardoor hij zelfs geld zou gaan uitdelen.  

Voor iedereen die niet op de markt was, komt er wellicht volgend jaar weer een kans om dit sfeervolle evenement mee te maken. Een korte serie foto's laat zien hoe het er aan toe ging op de Schipluidense Kerstmarkt 2003.

Bekijk ook de Kerstmarkt Schipluiden fotogalerij

Midden-Delfland Nieuws
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
19 april: Met Vockestaert de Boer op: Hoeve Rust-hoff, zaterdag 29 april
17 april: Vroege Vogelexcursie Kraaiennest

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina