Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
25e Kadeloop Schipluiden 5 juli 2003 - De Hardloper
=> Originele pagina.

25e Kadeloop Schipluiden

5 juli 2003. De Kadeloop is in de 25 jaar van haar bestaan uitgegroeid tot een belangrijk regionaal sport evenement in Schipluiden, Midden-Delfland en het Westland. De Hardloper tekende weer voor de organisatie. Burgemeester De Prieëlle startte de eerste twee kinderafstanden: 1 km en 2 km. De 5 km en 10 km startten even later kort ná elkaar. De weerscondities waren uitstekend om een goede prestatie neer te zetten.

Het programmaboekje van de Kadeloop, huis-aan-huis verspreid, vertelt kort de geschiedenis van deze populaire prestatieloop. In 1978 organiseerden enkele enthousiaste Schipluidense hardlopers bij de jeugdsociëteit 't Vooronder een loop over 8,4 en 2,7 km. De belangstelling (bijna 200) was zo groot dat de organisatoren Cor van Leerdam, Rien den Harder, Fred en Victor van den Berg besloten een loop over 11 km te organiseren die voor een groot deel over de KA (Vlaardingsekade) ging. Bij het oude sportcomplex langs de vaart (daar ligt nu de woonwijk Korpershoek) werd de start en finish gehouden. Het aantal deelnemers was 384 (de afstanden waren toen 1,5 km, 4 km en 11 km). De Kadeloop was geboren!! Met dezelfde formule was in 1980 het aantal deelnemers 523.  De inmiddels als 'Trimclub de Hardloper' bekend staande loopgroep organiseerde in 1981 de 3e Kadeloop: 742 deelnemers: iedereen was enthousiast over het mooie parcours langs de Ka. 

Vanaf 1982 worden start en finish gehouden in de bebouwde kom op het plein naast de RK kerk en bovendien werd toen de 11 km in 12 km omgezet. Grofweg gaat het parcours van deze langste afstand vanuit de kern Schipluiden over de Zouteveenseweg naar Vlaardingen, rechtsaf de Holyweg en aan het eind weer rechts af het schelpenpad van de smalle Vlaardingsekade op. Dit leidt weer terug naar de start na een ronde om de vijver van de BM Singel. Het parcours geeft een prachtig uitzicht over de vaart en de omliggende polders. De meeste lopers hebben daar waarschijnlijk niet veel oog voor: hier begint immers het "lijden" met nog zo'n 5 km te goed en vaak met tegenwind!!

Het huidige programma met de vier afstanden dateert uit 1983 (de vijfde Kadeloop) en wordt altijd op de eerste zaterdag van juli gehouden. Het aantal deelnemers in 1983 was 1000 (en bovendien met veel toeschouwers!) Dit bleek ook het gemiddelde te worden van de volgende jaren. De laatste jaren waren topjaren: 2001 en 2002 haalden respectievelijk 1249 en 1315 lopers. Hoeveel het er in 2003 waren is nog niet bekend. 


Afzien op de kade

Even op adem komen

De Kadeloop wordt op professionele wijze georganiseerd door De Hardloper met zo'n 90 vrijwilligers, waaronder de verkeersleiders, waterposten, tijdopnemers, wegafzetters, automatiseerders, EHBO, speakers, video-Theo voor de WOS en ondersteuning van politie. De 25e was een succes!

Tot volgend jaar!

p.s. Houd de website van de Hardloper in de gaten voor de eindstand!

Midden-Delfland Nieuws
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
19 april: Met Vockestaert de Boer op: Hoeve Rust-hoff, zaterdag 29 april
17 april: Vroege Vogelexcursie Kraaiennest

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina