Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Minibustochten naar Midden-Delfland en Kinderdijk - discover-id
=> Originele pagina.

Nieuw toeristisch product:
Minibustochten naar Midden-Delfland en Kinderdijk 

In samenwerking met het Toeristisch Informatie Punt organiseert Discover-id wekelijks minibustochten. Op vrijdagmiddag is er een tocht door Midden-Delfland en op zaterdagmiddag naar de beroemde molens in Kinderdijk. Het bedrijf speelt hiermee in op de vraag naar meer georganiseerde activiteiten in de omgeving van Delft. In het voorjaar zal ook een bustocht naar de Keukenhof worden georganiseerd. 

Discover-id is dit jaar begonnen met het organiseren van actieve wandel- fiets en bustochten in de omgeving van Delft. “Eerst werkten we volgens een vast programma, maar we hebben gemerkt dat dit heel moeilijk in te vullen was. Uiteindelijk hebben we een aantal wandel- en fietstochten gemaakt met vooraf besproken groepen. Daar gaan we volgend seizoen weer mee verder. De bustochten organiseren we nu op vaste momenten in de week en starten vanaf de TIP op de Hippolytusbuurt in het centrum van Delft. Hier staan we dicht bij de bezoekers van Delft en kunnen ze zich inschrijven tot vlak voor aanvang van de tocht”, aldus één van de organisatoren. In de minibus gaan maximaal 7 personen, dus vooraf inschrijven is noodzakelijk. Dit kan aan de balie van de TIP. 

De Midden-Delflandtocht is op vrijdagmiddag. De bus rijdt door dit prachtige Oudhollandse landschap naar Schipluiden. Hier wordt een dorpswandeling gemaakt van ongeveer een uur en zal de gids het een en ander vertellen over historische bezienswaardigheden. Vervolgens rijdt de bus door naar ’t Woudt, het kleinste dorp van Nederland voor een kop koffie met huisspecialiteit.

De Kinderdijktocht is op zaterdagmiddag. De bus gaat met de pont over de Lek naar Kinderdijk. Hier wandelt men in ongeveer een uur langs alle 19 molens. Daarna rijdt de bus naar een sfeervol restaurant voor een kop koffie met appelgebak.

Beide tochten kosten € 20,- p.p. (inclusief gids, vervoer per luxe minibus, overtocht met de pont en koffie met gebak).

Voor meer informatie en inschrijvingen kan men terecht bij het Toeristisch Informatie Punt Hippolytusbuurt 4 in Delft. Telefoon 015-2154050.
Men kan ook bellen naar Discover-id 06-44 31 45 45 of meer informatie vinden op het internet www.discover-id.nl.

16 november 2003

Midden-Delfland Nieuws
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
19 april: Met Vockestaert de Boer op: Hoeve Rust-hoff, zaterdag 29 april
17 april: Vroege Vogelexcursie Kraaiennest

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina