Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Midden-Delfland Dag 28 juni 2003 - Schipluiden, Maasland, Vlaardingen, Schiedam, Maasluis
=> Originele pagina.

Midden-Delfland Dag 2003

28 juni Midden-Delfland: Een andere formule en een grootsere aanpak van de actieve Midden-Delfland vereniging zorgden voor een mooie Midden-Delfland Dag 2003. Werd de officiële opening nog onder een twijfelende hemel gehouden; de weerscondities later op de dag konden eigenlijk niet beter. Meer dan 80 organisaties in zeven centra organiseerden een grote variëteit aan evenementen. Teveel om allemaal te kunnen bezoeken in de tijdspanne van 10.00 tot 16.00. (bekijk ook het fotoalbum).

De opening

Net buiten Schipluiden, ongeveer in het centrum van Midden-Delfland, was de plaats waar vertegenwoordigers van een aantal omliggende gemeenten, het Hoogheemraadschap van Delfland en de provincie Zuid-Holland per Jan-Plezier naar toe kwamen om de opening van de Midden-Delfland Dag 2003 bij te wonen. Zij brachten karakteristieke producten uit de respectievelijke steden mee. Zo waren er koekjes met de Delftse "Oude Jan", haring en jenever. Voorzitter van de Midden-Delfland vereniging, Govert van Oord, overhandigde aan hen als dank een mand beladen met typische Midden-Delfland producten. 

Marnix Norder ging kort in op de opmerking van minister Peijs van Verkeer dat de "Aanleg A4 soberder kan" (even verderop, aan de Keenenburgweg, was de actiegroep "Rijksweg 19, nee bedankt" ook aanwezig. De openingshandeling van de Midden-Delfland Dag 2003 bestond uit het hijsen van drie Midden-Delfland vlaggen door respectievelijk Marnix Norder, Saskia Bolten en John de Prieëlle. Deze nieuwe Midden-Delfland vlag (en logo) gaat meehelpen de uitstraling van het/ons gebied te vergroten met de er op afgebeelde slogan: "Midden-Delfland - Mooi dichtbij".

De activiteiten

Een vol programma volgde. In het oude gemeentehuis hield Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart een aantal interviews met prominenten uit de regio. Zowel in, vóór als achter het oude gemeentehuis en rond de B.M Singel was het een sfeervolle drukte: muziek, theater, kunst en traditioneel ringsteken. In de Dorpshoeve was o.a. een informatiecentrum van de fusie-gemeente Midden-Delfland. Buiten stonden diverse organisaties hun informatie en waren aan te prijzen. In heel Midden-Delfland kon men boerderijen bezoeken en zich laten informeren over de bedrijfsvoering. Kunst, cultuur en muziek waren op veel plaatsen aanwezig. De Midden-Delfland Vereniging bemande verschillende informatie stands in het gebied waar onder ander een speciale Midden-Delfland fietsklapper verkregen kon worden met drie verschillende fietsroutes. Ook de Westlandse molenaars hielden "open huis" met de jaarlijkse Westlandse Molendag: een aantal water- en korenmolens waren in bedrijf en te bezichtigen.

De sluiting

De af sluiting van de Midden-Delfland Dag was in weer Schipluiden met een optreden van dansgroep Dario Fo en de "Amazing Stroopwafels" (en Ome Geer) achter het Oude Raadhuis. Ongetwijfeld was iedereen voldaan over deze bijzondere Midden-Delfland Dag. De plannen voor volgend jaar worden vast alweer gemaakt. 

 Er was nog veel meer

Uw verslaggever was helaas niet veel verder gekomen dan de boerderijen in Negenhuizen. Informatie en fotomateriaal van de andere locaties is (nog) niet voorhanden. Mocht u materiaal willen aanleveren om het verslag van deze mooie dag completer te maken, graag! Stuurt u dit dan naar: info@midden-delfland.net. (uiteraard wordt de bron altijd vermeld).

Links

Midden-Delfland Nieuws
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
19 april: Met Vockestaert de Boer op: Hoeve Rust-hoff, zaterdag 29 april
17 april: Vroege Vogelexcursie Kraaiennest

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina