Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Koninginnedag in Midden-Delfland 2003 met een fotoboek
=> Originele pagina.

... in Midden-Delfland

De drie woonkernen van de aanstaande gemeente Midden-Delfland vierden elk op eigen wijze Koninginnedag 2003. Den Hoorn begon al op de avond voorafgaand aan Koninginnedag met de lampionnenoptocht. Het Oranje-comité was verheugd met de grote opkomst dit jaar (prachtig weer helpt natuurlijk!). 

Koninginnedag zelf begon in alle drie dorpen traditioneel met de aubade: Den Hoorn en Maasland vrijwel gelijktijdig, Schipluiden wat later in de ochtend. 

Tijdens de aubade in Maasland werd een flink repertoire oud-Hollandse liederen gezongen. De Maaslandse Harmonie begeleidde het "grote koor". Burgemeester De Prieëlle wenste iedereen een fijne dag en gaf het start sein om de ballonnen op te laten. Aansluitend ging de Maaslandse Harmonie voorop naar het terrein van de kinderspelen.
Ongeveer op datzelfde moment speelde Peter Vermeulen in Den Hoorn voor "waarnemend burgemeester" en animator. Muziekvereniging Sint Caecilia maakte de mensen wakker en wethouder Piet van de Berg opende de feestelijkheden. De keuze om de activiteiten in de Hoornbloem te houden bleek een juiste: er kwam een aantal stevige onweersbuien voorbij. 
De aubade in Schipluiden verliep minder voorspoedig. In de regen en na enige vertraging kon de vlag toch gehesen worden onder het trompetgeschal vanaf het balkon van het voormalig gemeentehuis. Ook hier mocht burgemeester De Prieëlle het startsein geven voor het oplaten van de ballonnen. Om de muziekinstrumenten te beschermen tegen de nattigheid speelde de harmonie van Sint Caecilia alleen het Wilhelmus en werd daarna snel ingepakt. 

De feestelijke optocht in het teken van sprookjes van "Duizend en één Nacht" die kort na de aubade volgde verliep wonder wel zonder noemenswaardige regen, dat wil zeggen, op de laatste paar honderd meer na. Toen was het echt even rennen om vóór de onweersbui binnen te zijn (velen lukten dat overigens niet). 

Elk dorp had uiteraard ook een feestelijk middagprogramma met veel live muziek. Vrijmarkten in Schipluiden langs de Dorpsstraat en in Den Hoorn in de Hoornbloem. De scouting Schipluiden had een ingenieus spel gebouwd boven de vaart. De kinderteken- en schilderlessen bij Rina Groot bleken heel populair. De Hoornse feestband Maxima's presenteerde in de Hoornbloem hun MiniCD met het o.a. het Hoornse volkslied en bonus-videoclip aan het publiek. Natuurlijk traden traden zij ook live op!  Na een vooral somber begin van de middag klaarde de lucht wat en werd het toch best gezellig. Begon Den Hoorn met een lampionnenoptocht, Maasland sloot ermee de Koninginnedagfestiviteiten af in Midden-Delfland


Bijna klaar voor 1001 nacht

Wie maakt me los

Klaar voor onderwater?
Midden-Delfland Nieuws
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
19 april: Met Vockestaert de Boer op: Hoeve Rust-hoff, zaterdag 29 april
17 april: Vroege Vogelexcursie Kraaiennest

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina