Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Midden-Delfland zeilwedstrijd - 13 & 14 september 2003
=> Originele pagina.

Midden-Delfland zeilwedstrijd

Tijdens het Open Monumenten weekend, 13 & 14 september 2003, werd de tweede Midden-Delfland zeilwedstrijd gehouden met zo'n 14 historische zeilende platbodems, de karakteristieke Westlanders. De route liep deels langs de oude trekschuitroute van Schipluiden naar Maassluis: Vlaardingsevaart, Boonervliet, Noordvliet of Trekvliet en weer terug over de Vlaardingsevaart. De organisatie was in handen van Arti Delflandiae.

Evenals twee jaar geleden mochten de sponsors van de boten op de zaterdag een eigen bemanning uitnodigen met ongetwijfeld een belofte van een mooie zeilwedstrijd.....

Deze belofte kwam niet helemaal uit. Het werd een prachtig, zonovergoten weekend, maar helaas voor de bemanning was er bijzonder weinig wind. Dit betekende dat de boten met menskracht voortbewogen moesten worden: dus jagen en bomen of schuiven

De overvolle Vlietzicht terrasboot had er deze twee dagen een attractie bij: de bemanning van de Westlanders die tot hier de boten hadden getrokken moesten snel aan boord zien te komen. Dat lukte overigens niet iedereen zonder een nat pak te halen!

De Boonervliet, waar géén jaagpad naast loopt, moest tot aan het Jachthuis "geboomd" worden. Een welverdiende rust was de beloning.

Tijdens de terugreis legden alle boten aan bij 't Schou als was het een staking. Het was al een zware dag... Na enige discussie met de jury werd toch besloten om niet op de motor terug te varen....weer jagen dus!!

Uitgeput kwam de sponsorbemanning aan bij de finish, de Paardenbrug in Schipluiden, waar zij eerder op de dag door soldaat Jan van Dijk waren weggeschoten. 

Tijdens het "captains dinner" aan de Dorpsstraat, dat voor zo'n 150 man werd geserveerd, kon iedereen weer op adem komen met, ongetwijfeld, sterke verhalen.

Op zondag brachten de schippers eigen bemanning mee. Ook nu weinig wind alhoewel op de Boonervliet wel gezeild kon worden. Op de Foppeplas moest nog een aantal boeien gerond moesten worden voordat even uitgerust kon worden bij het Jachthuis bij Bommeer. En strijd werd er geleverd! Al snel scheidde zich de fanatieke ploegen zich af van de "recreanten". 

Waar het allemaal om ging was als eerste eindigen na de twee manches, zaterdag en zondag en.... winnen van Klaas!. Nummer één werd schipper Aad van Paassen uit Kwintsheul met "De Tijdgeest", tweede de winnaar van twee jaar geleden Klaas Persoon met de "Antonius" en derde Evert Vreugdenhil uit Hoek van Holland met "De Vaerdigheijt".

De winnaar kreeg de wisselbeker uitgereikt door wethouder Christiaan van der Kamp.

Midden-Delfland Nieuws
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
19 april: Met Vockestaert de Boer op: Hoeve Rust-hoff, zaterdag 29 april
17 april: Vroege Vogelexcursie Kraaiennest

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina