Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
DIOS Lentefeest 2003 - Den Hoorn
=> Originele pagina.

DIOS Lentefeest

4-9 juni 2003. Den Hoorn heeft al 21 jaar het DIOS Lentefeest, georganiseerd door de handbalvereniging DIOS en veel vrijwilligers. Vanaf woensdag vóór Pinksteren tot en met tweede Pinksterdag vindt een groot aantal activiteiten en feestavonden plaats op of in de buurt van het Julianaplein. De grote tent is de thuisbasis. De speciale website van het DIOS Lentefeest doet er een uitgebreid verslag van met veel foto's.

De DIOS Lenteloop op de zaterdag, dit jaar de 19e, is altijd een grote publiekstrekker. 

Dit jaar met uitstekende weerscondities, tenminste voor de toeschouwers. Warm en vochtig wat betekent dat een groot aantal lopers er het flink moeilijk mee kregen. Toptijden waren dan ook niet te verwachten. De inspanning bij de finish was soms duidelijk op de gezichten af te lezen. 
De Jeu-de-boulers hadden het beter bekeken. Onder de mooie platanen op het Julianaplein waande je even op een typische pleintje ergens in een klein Frans dorpje.... 
Warm weer betekent ook kans op onweer. De Lentefeestorganisatie heeft dat ook goed gemerkt! Op woensdag in de namiddag kwam een zeer zware bui voorbij met hevige windstoten die de tent flink beschadigde. Twee geknakte palen konden snel weer gerepareerd en de festiviteiten gingen daarna gewoon door. Ook voor Eerste Pinksterdag was zwaar weer verwacht: het klopte! Rond 11 uur trok een zwaar onweer en bijbehorende regen en windstoten voorbij. Het Lentefeest had het calamiteitenplan al uit de kast gehaald en het traditionele koffieconcert kon binnen in de Hoornbloem worden beluisterd. Kijk op de website van Sint Caecilia voor een verslagje van dit concert.
Midden-Delfland Nieuws
21 mei: Feestweek Vlaardingen 750 jaar stadsrechten
13 mei: Windas bij de Zonnehoeve officieel in gebruik genomen
10 mei: Dag van het kasteel, 29 mei Tweede Pinksterdag, kasteel Keenenburg in Schipluiden
29 april: Afzinkmoment Maasdeltatunnel van tunnelsegment Isabella afgebroken
29 april: Met Vockestaert de Boer op bij Hoeve Rust-hoff in de Aalkeetbuitenpolder
27 april: De drie dorpen van Midden-Delfland vierden Koningsdag op eigen wijze
19 april: Met Vockestaert de Boer op: Hoeve Rust-hoff, zaterdag 29 april
17 april: Vroege Vogelexcursie Kraaiennest

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina