Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Activiteiten in Midden-Delfland
27 februari, tijd: 20:00, plaats: Notenschip, Schoolplein 2, 2636GB Schipluiden - Lezing door Aad van Zeijl: scheepmakers, schippers en schuiten. Vijf jaar lang heeft de spreker onderzoek gedaan naar de oorsprong van de Westlandse schuiten. Hij put daarbij uit eigen herinneringen, gesprekken met oud-scheepmakers (waaronder zijn vader) en schriftelijke bronnen. Van Zeijl komt tot verrassende inzichten over de stamvader van de Westlandse schuit en over de ontwikkeling van de diverse Westlandse scheepstypen die daaruit zijn voortgekomen. Tevens een korte Algemene Ledenvergadering van de Historische Vereniging Oud-Schipluiden.
14 maart, tijd: 20:00, plaats: Singelhof, Hofsingel 26 Maasland - Lezing: 5500 jaar boerenerven in Midden-Delfland. Midden-Delfland heeft een hele rijke bewoningsgeschiedenis. In de randen van het gebied waren zo"n 5500 jaar geleden (in de Steentijd) al nederzettingen. Het zuidelijk deel van Midden-Delfland werd in de IJzertijd (de eeuwen voor het begin van onze jaartelling) intensief bewoond. Vanaf de Middeleeuwen specialiseerden de boeren zich in de boter- en kaasbereiding. Boerenerven werden kasteelplaatsen of buitenplaatsen. Jacques Moerman (historicus) verlevendigt zijn verhaal met talloze beelden van het landschap en het cultuurhistorisch erfgoed in Midden-Delfland. Voorafgaand aan de lezing zal een korte Algemene Ledenvergadering worden gehouden.
17 maart, tijd: 14:00-17:00, plaats: Broekpolder, Vlaardingen - Beter voor je brein bosbad. Een bosbad is beter voor je brein. Fijn dus om in "brain awareness week" een bosbad te nemen, zodat je jouw brein kan laten ontprikkelen. Wat dat is wat de natuur en een bosbad voor je brein doet. Ik neem je mee op een reis langs al je zintuigen. Je brein zal je daarvoor dankbaar zijn. Dit bosbad is een mini-avontuur waarin je even helemaal loskomt van je alledaagse beslommeringen. Ultieme ontspanning verzekerd. Een zwempak komt er niet aan te pas. Je gaat je met al je zintuigen onderdompelen in de natuur. En dat is super ontspannend
18 maart, tijd: 19:30-21:45, plaats: Theater In de Lugt, De Lugt 17, 3043CJ Rotterdam - Rotterdam Overschie: de Midden-Delfland Vereniging komt naar je toe!. Het Midden-Delflandgebied is ook voor mensen uit Rotterdam Overschie hun achtertuin en groene long. Waar ze kunnen fietsen, varen, hardlopen, wandelen, kortom genieten van rust, ruimte en natuur. Wat speelt er zich allemaal af op de grens tussen stad en land en op dat eiland ontstaan door de bochtafsnijding in de Delftse Schie? Daarover organiseert de Midden-Delfland Vereniging een stadsbijeenkomst op maandagavond 18 maart in Theater In de Lugt (De Lugt 17, Rotterdam). Iedereen, lid of geen lid, is van harte welkom. Na de aftrap door voorzitter Koos Karssen is er aandacht voor de ideeën van een aantal Overschieënaren voor het eiland tussen de oude en de nieuwe vaarweg in de Delftse Schie. Na de pauze vertelt een boswachter van Natuurmonumenten over buitenplaats De Tempel.
25 mei, tijd: 20:00-22:00, plaats: Woudtse kerk, 't Woudt 25, 2636 HD 't Woudt - Stichting Concerten "t Woudt. "Camerata Trajectina" met Klaartje van Veldhoven sopraan, Sytse Buwalda alt, Nico van der Meel tenor en muzikale leiding, Berend Eijkhout bas, Saskia Coolen blokfluit en viola da gamba, Cassandra Luckhardt viola da gamba, Arjen Verhage luit en citer. Programma "Groots in een Kleine taal" - 50 jaar Camerata Trajectina
15 juni, tijd: 10:00-17:00, plaats: Karperhoeve, Zuidbuurt 5, 3141 EN Maassluis - Karperhoeve Boerenmarkt. Kom genieten van het boeren buitenleven op de Karperhoeve tijdens de Karperhoeve Boerenmarkt. Volop kraampjes, demonstraties en leuke activiteiten voor jong en oud op en rond het erf van de rijksmonumentale boerderij aan de Zuidbuurt.
15 juni, tijd: 10:00-17:00, plaats: Levende Buitenplaats/Bezoekerscentrum Midden-Delfland, Tramkade 24B, 2636CT Midden-Delfland - Midden-Delfland Dag. Voor de 25ste keer organiseert de Midden-Delfland Vereniging dit jaarlijks terugkerend evenement op de derde zaterdag van juni. Een dag waarop bezoekers welkom zijn in het Midden-Delflandgebied, wandelen, fietsend, varend etc, om kennis te maken met allerlei natuur, cultuur, streekproducten. Dit jaar is het thema; Zoek de verbinding! De Levende Buitenplaats tussen Schipluiden en Den Hoorn, waar het Bezoekerscentrum Midden-Delfland zich bevindt, is de spil van de dag met een slowfoodmarkt, muzikale optredens en informatiekramen. Er worden fiets- en wandeltochten georganiseerd naar en langs de randen van het gebied. Diverse locaties in en om Schipluiden zijn open. Zoals de Pluktuin, Museum Het Tramstation, Galerie Tineke van Gils, het kerkje van "t Woudt.
16 juni, tijd: 11:00-17:00, plaats: Karperhoeve, Zuidbuurt 5, 3141 EN Maassluis - Karperhoeve Boerenmarkt. Kom genieten van het boeren buitenleven op de Karperhoeve tijdens de Karperhoeve Boerenmarkt. Volop kraampjes, demonstraties en leuke activiteiten voor jong en oud op en rond het erf van de rijksmonumentale boerderij aan de Zuidbuurt.
=> Alle activiteiten...

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina