Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Activiteiten in Midden-Delfland
15 augustus, tijd: 14:30-15:00, plaats: De Windwijzer Vlaardingen, Schiedamseweg 95, 3134 BD Vlaardingen - De Windwijzer - Zomers Zingen in NL. zingend Nederlands leren, dat kan op woensdag 15 augustus in De Windwijzer. Speciaal voor nieuwe Nederlanders "“ volwassenen en kinderen "“ organiseert De Windwijzer in samenwerking met de Bibliotheek en Vele Vlaardingers Ă©Ă©n Huis een extra keer Zingen in NL in de zomer. Ook Nederlanders die in Nederland geboren en getogen zijn en plezier hebben in zingen zijn van harte welkom in De Windwijzer.
16 augustus, tijd: 12:45-13:45, plaats: Grote Kerk Vlaardingen, Markt 63, 3131 CR Vlaardingen - Grote Kerk - Lunchconcert 2018. Op donderdag 14 juni is er in de Grote Kerk Vlaardingen weer een Lunchconcert bij te wonen onder leiding van Aad Zoutendijk. Het concert vindt plaats 12:45 tot 13:45 uur en is gratis te bezoeken.
16 augustus, tijd: 20:00-21:00, plaats: Nieuwe kerk, markt 80, 2611CW Delft - Zomerserie concerten Oude en Nieuwe kerk Delft. Organist Jaap Zwart komt uit een muzikale familie. Zijn eerste kennismaking met het orgel was via zijn vader Jaap Zwart sr.Hij vervolgde de studie met succes aan het conservatoriun te Den Haag.Hij geeft workshop over vocale harmonie en improvisatie. Een van zijn specialiteiten is het uitvoeren van relatief onbekende orgelmuziek uit de 18e en 19e eeuw. Als kerkorganist is hij verbonden aan de Andreaskerk in Hattem. De nederlandse componisten komen hier goed aan bod: D J Zwart, J Bijster A de Klerken enkele internationale componisten Zijn programma is te vinden op www.kerkconcertendelft.nl evenals de hele serie.
16 augustus, tijd: 12:15-17:15, plaats: Warbout Rondvaarten, Oude veiling 1, 3155en Maasland - Bezoek druiventuin Nieuw Tuinzight. In samenwerking met de populaire Druivenkwekerij Tuinzight verzorgen wij dit jaar rondvaarten vanuit Maassluis naar de druivenkwekerij. Tijdens een rondvaart van twee uur door het Midden-Delfland gebied en het Westland wordt u getrakteerd op koffie , waarna u gastvrij wordt ontvangen in de oude druivenserre. Op de vaar terugtocht krijgt u druiven of een gerelateerde consumptie aangeboden. De rondleiding gaat over de rijke geschiedenis, het heden en de toekomst van de Westlandse druiven. Je hoort het allemaal van de druiventuinder. Ná het bijzondere druivenverhaal is het tijd om weer in te schepen aan boord van de Vlietlander I en aan boord te genieten van de schitterende natuur en de groene polders van Midden-Delfland. Kortom, een uitstapje om nooit te vergete
16 augustus, tijd: 19:00-21:00, plaats: Federatie Broekpolder - Late Avondwandeling 2018, Watersportweg 11, 3138 HD Vlaardingen - Federatie Broekpolder - Late Avondwandeling 2018. Op donderdagavond 16 augustus organiseert de Federatie Broekpolder van 19:00 tot 21:00 uur een Late Avondwandeling door het gebied onder leiding van ervaren gidsen. Zij vertellen je van alles over de ontwikkelingen, de natuur en de mogelijkheden van dit gebied. De wandelingen starten meestal bij de picknicktafels in het Klauterwoud. Honden mogen aangelijnd meelopen. Je kunt je vooraf aanmelden via: broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl De deelname kost 2 p.p. Houders van vrijwilligerspas lopen gratis mee.
18 augustus, tijd: 19:30-21:00, plaats: Herv. kerk, Plein 9, 2291 CA Wateringen - Orgelconcert door André Knevel in Wateringen. De Canadese organist André Knevel bespeelt zaterdag18 augustus a.s. het befaamde Bätz-Witteorgel van de Herv. kerk aan het Plein in Wateringen. Het is het 3e concert in de serie "Orgelconcerten 2018". Hij zal o.a. werken spelen van J.S. Bach, C. Franck, W. Felton, Morricone en eigen improvisaties. De aanvang is 19.30 uur. De toegangsprijs is € 8,00 en € 7,00 voor 65+, incl. een kopje koffie of thee na afloop van het concert. Kinderen t/m 16 jaar gratis toegang. Meer informatie op www.orgelwateringen.nl
19 augustus, tijd: 13:30-15:30, plaats: Warbout Rondvaarten, Oude Veiling 1, 3155EN Maasland - Rondje Midden Delfland. Zie hoe mooi u woont, Warbout Rondvaarten organiseert ook dit jaar weer( voor de thuisblijvers???) een "Rondje Midden-Delfland"ť De schipper vaart over de plassen en vlieten van Midden-Delfland naar de Vlietlanden waar in mei de wilde orchideeĂ«n bloeien en nu de koetjes loeien. Maar er is veel meer te zien, laat u maar(weer) eens verrassen. Via de trekvliet, waar u nog elementen terug kunt zien aan de tijd van de trekvaart, varen we naar het Bommeer, Foppenplas, Boonervliet. Aansluitend via de Vlaardingse vaart, alwaar u de contouren van Rotterdam-Delft en Den Haag kunt waarnemen en het polderlandschap kunt bewonderen varen we via de Noordvliet weer terug.
19 augustus, tijd: 17:00-18:30, plaats: Bethelkerk Vlaardingen, Burg Verkadesingel 26, 3135 KZ Vlaardingen - Bethelkerk Vlaardingen - Zondagdiensten 2018. De gemeente komt normaal gesproken op de zondagen samen in de Grote Kerk (Markt 63) in een kerkdienst om 10:00 uur en eentje om 17:00 uur. Uitzondering hierop is de derde zondag van de maand: dan wordt de middagdienst om 17:00 uur gehouden in de Bethelkerk.
=> Alle activiteiten...
Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina