Mooi Dichtbij

Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina
Activiteiten in Midden-Delfland
17 oktober, tijd: 14:00-16:00, plaats: De Windwijzer, Schiedamseweg 95, 3134 BD Vlaardingen - De Windwijzer - Computerinloop. De Windwijzer organiseert een driewekelijkse inloopmiddag voor computer-, tablet en smartphonegebruikers (geen iPhone en iPad), die (beter) met hun apparaat willen leren werken en daar vragen over hebben. Dan kun je denken aan vragen over tablet- en computerprogramma"s, e-mail en internet. Op deze middag is computerdeskundige Wilfried van der Laar aanwezig, die je daarbij kan helpen en die al je vragen kan beantwoorden. De inloopmiddag is niet bedoeld voor hulp bij technische mankementen aan apparatuur. Het is natuurlijk het meest handig als je jou eigen laptop, tablet of smartphone meeneemt.
17 oktober, tijd: 14:00, plaats: De Windwijzer, Schiedamseweg 95, 3134 BD Vlaardingen - De Windwijzer - Huis vol Verhalen. In De Windwijzer organiseert men een Huis vol Verhalen. Een laagdrempelige gespreksgroep over zin en onzin in het dagelijks leven. Een plek van ontmoeting waar jouw verhaal gehoord kan worden. Aan de hand van een thema worden in gesprek met anderen ervaringen en zingevingvragen uit het leven gedeeld.
18 oktober, tijd: 10:00-13:00, plaats: De Windwijzer, Schiedamseweg 95, 3134 BD Vlaardingen - De Windwijzer - De Bovenkamer. De Bovenkamer is de huiskamer in Vlaardingen van en voor mensen met (beginnende) dementie, mantelzorgers en buurtbewoners. Wekelijks komen we bij elkaar in de Windwijzer. Iedere eerste donderdag van de maand wordt er ook in een aparte ruimte een mantelzorggesprek gehouden onder leiding van de coördinator van De Bovenkamer, Marjan van Dorp. In het najaar worden er, als extra activiteit, 4 gespreksinformatieavonden georganiseerd voor kinderen en volwassen kleinkinderen van mensen met (beginnende)dementie.
18 oktober, tijd: 20:30, plaats: Filmtheater Het Zeepaard, Veerplein 134e, 3131 CN Vlaardingen - Het Zeepaard - Leaning into the Wind. Op donderdagavond 18 oktober om 20:30 uur en zondagmiddag 21 oktober om 16:15 uur wordt de film "Leaning into the Wild" getoond in filmtheater Het Zeepaard. Kaartjes zijn 10 euro.
19 oktober, tijd: 20:00-22:00, plaats: De Windwijzer, Schiedamseweg 95, 3134 BD Vlaardingen - De Windwijzer - Vlaardingse portretten (opening). Op en rond het Verploegh Chasséplein hebben tekstschrijver Marleen Bos en beeldend kunstenaar Bojoura Stolz in de maanden juni en september dit jaar aan een mobiele dialoogtafel voorbijgangers ontvangen om te luisteren naar hun verhaal. Beiden tekenden de ontmoeting op, de een in woord, de ander in beeld. De dialoogtafel werd druk bezocht en er vonden veel openhartige en boeiende gesprekken plaats en er werden mooie tekeningen en aquarellen gemaakt op A5-formaat.
19 oktober, tijd: 10:00-12:00, plaats: Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54, 3131 AG Vlaardingen - Museum Vlaardingen - Breiclub. Breien van Vlaardingse visserstruien en sokken met Vlaardingse patronen
19 oktober, tijd: , plaats: Museum Prinsenhof Delft, Sint Agathaplein 1, 2611 HR Delft - Willem van Oranje is hier!. Dit najaar zet Museum Prinsenhof Delft de Nederlandse geschiedenis in de schijnwerpers met de tentoonstelling Willem van Oranje is hier!. Precies 450 jaar geleden begon de Tachtigjarige Oorlog. Een paar jaar later vlucht Willem van Oranje naar het veilig ommuurde Delft om uit handen van de Spaanse overheerser te blijven.
20 oktober, tijd: , plaats: Atelier Atie Keizerwaard, Hoogstraat 37, 3131 BL Vlaardingen - Atelier Atie Keizerwaard - Workshop Acrylverfgieten. Lijkt het je ook zo leuk om te experimenteren met acrylverfgieten? Op de zaterdagochtenden 13 oktober, 20 oktober en 3 november is deze workshop dan echt iets voor jou! De mooiste cellen en kleureffecten kun je bereiken door deze media met elkaar te mixen. Er kunnen zelfs kleine objecten en foto"s in verwerkt worden. De mogelijkheden zijn legio.
=> Alle activiteiten...
Vorige pagina Naar boven Naar beneden Home pagina Informatie pagina Contact pagina